Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив с двама зам.-кметове повече

| обновено на 17.12.15 в 12:55

С 36 „за”, 2 „въздържал се” и 6 „против” градските старейшини утвърдиха новата структура на общинската администрация. Промените се налагат, заради новите предизвикателства, които има град Пловдив и с които администрацията трябва да успее да се справи в новите условия, подчерта кметът Иван Тотев. С двама повече ще бъдат заместниците на Тотев, като броят им се увеличава от 5 на 7. 

Районните администрации също увеличават числеността на заместник-кметовеге. С трима заместник-кметове ще бъдат районите „Западен” и „Южен”, а с четирима – останалите. Амелия Гешева – досегашен шеф на Институт „Старинен Пловдив” ще бъде заместник-кмет с ресор култура, като досегашният заместник-кмет Стефан Стоянов ще отговаря за образование, развитие, европейски политики и международно сътрудничество. 

Двама, вместо един, както досега, ще бъдат заместник-кметовете, които ще поемат транспорта и обществения ред. Вероятно Златин Велев, шеф на ОП „Организация и контрол на транспорта”, ще поеме транспорта. Той ще отговаря и за „Синя зона. Паркинги и гаражи”. За вътрешния ред и сигурността ще отговаря Георги Маринов. Броят на служителите в Общината се увеличава с 16 щата. Тотев подчерта, че все още няма яснота кои ще бъдат новите заместник-кметове в районите, защото кандидатури са издигнали всички партии, с изключение на БСП. Той обаче подчерта, че има вероятност заместник-кмет в район „Южен” да бъде човек от ГЕРБ, за което в момента се водят разговори. 

Междувременно съветниците отхвърлиха предложението на д-р Лилия Учкунова в районите да има заместник-кметове, които да отговарят за болничната и доболничната помощ, тъй като на териториите им има лечебни заведения и това ще гарантира по-добър контрол на дейността им. 

Минути преди това ОбС утвърди увеличението на таксата за „синя зона” от 1 л. - на 1.50, като промяната ще влезе в сила от юни 2016 г. От 1 януари обаче влиза в сила увеличението на глобата за неправилно паркиране с 10 лв, като тя става вече 30. Решението бе гласувано от общинските съветници с мнозинство от 29 гласа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обяввено бедствено положение.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при село Иван Вазово. По останалия периметър има отедлни огнища. Целият район се обхожда от смесени групи от пожарникари, горски служители и доброволци, съобщи..

публикувано на 14.07.24 в 08:37

Пожар затвори пътя Хисаря-Карлово през Михилци, гори и до Баня

Пътят от Хисаря към Карлово през с. Михилци е временно затворен в двете посоки, заради появило се огнище на пожар. Започнало е гасене на огъня.  Полицейски екипи пренасочват движението. Междувременно, преди минути е получено съобщение за нов горски пожар в гориста местност "Момини гърди" до град Баня, Карловско. Към мястото веднага са насочени..

публикувано на 13.07.24 в 19:14

Акция "Чистота" със зелени патрули в Пазарджик

Зелени патрули ще следят за чистотата в Пазарджик от понеделник. Към тях ще бъде привлечена и гражданска квота по райони, която ще следи кои от съседите замърсяват и повреждат общинска собственост. Назначените към общината зелени инспектори ще извършват ежедневни обходи и ще  следят за състоянието на контейнерите и на кошчетата за отпадъци. Те ще..

публикувано на 13.07.24 в 19:05

Пожарът в Средна гора е обхванал близо 2000 дка

Все още не е локализиран големият пожар в Средна гора край хисарското село Михилци. Борбата с огнената стихия продължава повече от 24 часа с участието на пожарникари от Пловдив, Хисаря, Карлово, Копривщица, Габрово и София, военнослужещи, горски служители и над 80 доброволци.  Огънят е низов и на места върхов като е засегнал широколистни и..

обновено на 13.07.24 в 18:34

12 доброволци от "Пловдив 112" помагат при гасенето на пожара край Хисаря

Все още не е установена площта, която обхваща големият пожар край село Михилци в община Хисаря.  Пожарът не е локализиран. Работи се по всички фронтове, основно от страна на селата Иван Вазово, Песнопой и Михилци.  Огънят е низов, но на малки участъци е преминал и във върхов и е обхнавал смесена широколистна гора. Пожарът се придвижва в посока..

обновено на 13.07.24 в 18:34