Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивската група Gabana в Първо студио на Радио Пловдив за Moleskin Live Sessions 

| обновено на 12.01.16 в 11:29
GABANA в Първо студио на Радио Пловдив
Снимка: Виктор Янков, Радио Пловдив

Екипът на предаването „Молескин“ стартира 2016-та с нов проект. Рамката си остава същата като досега – гостите ще представят своята любима музика, но в новия формат това ще бъдат музиканти, които ще изпълняват свои любими песни. 

Концертите ще се състоят в Студио 1 на Радио Пловдив и в началото ще се състоят  ... тайно. Следвайте ни във facebook за повече информация и възможност да получите покана. Видео от концертите ще се качва онлайн. 

Иначе „Молескин“ продължава, както и досега, да бъде излъчвано всеки петък от 17 часа с повторение в неделя от 19 часа. 

Предаването с CABANA ще бъде излъчено на 29 януари.

Преди стартаGABANA са:
Виктор Стамболов – вокал, китара
Никола “Nixon” Джоков – барабани, вокали
Ангел Дюлгеров – китара 
Стойко Милев – бас

GABANA е рок група, основана в Пловдив в началото на 2000 година. Музикантите изпълняват собствена музика от самото начало, като песните са своеобразен микс от предпочитанията на членовете, което прави определянето на стил доста сложно. Едно, обаче става ясно още с първото парче – основата е чист рокендрол.


Виктор Стамболов (вокал, китара) и Никола (Nixon) Джоков (барабани, вокали) са сред основателите на групата, като от средата на 2012 г. в състава й влизат Ангел Дюлгеров (китара) и Стойко Милев (бас китара). Последният заменя оригиналния басист и съосновател Иван Динев (Моржа).


СнимкаГрупата е била част от множество фестивали и е осъществявала редица турнета в България и близки страни. Тази пролет излиза вторият дългосвирещ албум на GABANA, който ще бъде представен с национално турне. Първият диск излиза през 2006-а, носи името “DO NOT COVER” и е продаден в около 800 броя главно на концерти на групата.

Екипът, реализирал Moleskin Live Sessions



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Николай Бухалов, зам.- кмет на Пловдив и двукратен  олимпийски шампион

Представят алманаха "100 години кану-каяк" в Първо студио на Радио Пловдив

Луксозният алманах „100 години кану-каяк“ ще бъде официално представен пред публика на 15 юли, понеделник, от 18 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Автори на изданието са журналистите Ани Дончева и Николай Кръстев, работили по него в продължение на година и половина.  Идеята е на федерацията, която това лято отбелязва 100-години организиран..

публикувано на 10.07.24 в 13:53

Валентин Иванов с изложба в Културния център на Радио Пловдив

Младият художник Валентин Иванов ще представи своя изложба графика в Културния център на Радио Пловдив. В експозицията, която е първата самостоятелна на художника, се представят няколко графични цикъла. Теми, които разработва в своите офорти Валентин Иванов, са контрастът - мъжки и женски принцип, старост и младост, мотивация и..

публикувано на 10.07.24 в 08:25

"Пловдив чете" събира Младен Влашки и Васил Върбанов в "Преге" пред публика

По традиция в рамките на „Пловдив чете“  литературният изследовател доц. Младен Влашки води едно издание на предаването за света на книгите „Преге“ пред публика в Първо студио на Радио Пловдив. Това се случи в събота, от 11.00 часа.  Специален гост и съводещ на "Преге" бе журналистът, радио и телевизионен водещ Васил Върбанов, който..

обновено на 15.06.24 в 12:12

Димитрина Дойчинова показва живопис и графика в Радио Пловдив

В каталозите има пояснения за техниката и идеята на нейните картини. Повечето й графики са в класически графични техники, но има и авторска и ръчна сериграфия- експериментирани от нея.  Творчеството на Димитрина Дойчинова и ще бъде представено от художника Минчо Панайотов, който е първият й учител.

публикувано на 27.05.24 в 13:20

БНР празнува 24 май с литературно четене на журналисти- писатели

Журналистите - писатели от БНР ще отбележат празничния 24 май с участие в предаването "Артефир" на програма "Христо Ботев". Специално издание на "Артефир", което се излъчва от 12.00 до 14.00 часа, е под мотото "Радио ПЕН Клуб".   Литературното четене, организирано от БНР и програма "Христо Ботев", е в чест на Деня на светите братя Кирил и Методий, на..

публикувано на 23.05.24 в 14:17