Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Габана" на живо от Първо студио на Радио Пловдив в "Молескин"

| обновено на 29.01.16 в 15:07
GABANA в Първо студио на Радио Пловдив
Снимка: Влади Севов

През януари предаването „Молескин“ по Радио Пловдив стартира новия проект MoleskinLiveSessions. В новия формат концепцията на предаването си остава същата – гостите на предаването представят любимата си музика, но този път я и изпълняват пред публика в Студио 1 на Радио Пловдив.

СнимкаПървият концерт на 8 януари беше на пловдивската група „Габана“, която изпълни свои авторски песни, както и рок парчета, които са повлияли развитието им като музиканти. Днес ще можете да чуете запис от концерта, както и песни на великите Металика, Нирвана, Дейв Грол, StoneTemplePilots в изпълнение на група „Габана“.

Очаквайте скоро и видео запис от концерта!

Слушайте „Молескин“ всеки петък от 17:00 с повтроение в неделя от 19:00 по Радио Пловдив.

GABANA е рок група, основана в Пловдив в началото на 2000 година. Музикантите изпълняват собствена музика от самото начало, като песните са своеобразен микс от предпочитанията на членовете, което прави определянето на стил доста сложно. Едно, обаче става ясно още с първото парче – основата е чист рокендрол.

Виктор Стамболов (вокал, китара) и Никола (Nixon) Джоков (барабани, вокали) са сред основателите на групата, като от средата на 2012 г. в състава й влизат Ангел Дюлгеров (китара) и Стойко Милев (бас китара). Последният заменя оригиналния басист и съосновател Иван Динев (Моржа).

Снимка

Екипът, реализирал Moleskin Live Sessions


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В "Срещите" разговор за човека и неговата безкрайност

В "Срещите" ще разговаряме с автора на великолепната книга "Хора с прякори" проф. Божидар Манов, която беше сред номинираните за Националната награда "Христо Г. Данов". С проф. Манов си говорим за човека и неговата безкрайностт, както за добродетелността и мерзостта, за величието и падението.

обновено на 06.07.24 в 10:13

Започва първият национален конкурс "Милчо Левиев"

Първото издание на Националния музикален конкурс „Милчо Левиев“ стартира днес в Пловдив и ще продължи до 11 юли.  Той е предназначен за млади български пианисти на възраст от 10 до 25 навършени години.  Форумът включва провеждането на майсторски класове, ще бъде открит официално с концерт, а на финала ще има заключителен гала концерт, когато ще..

обновено на 06.07.24 в 07:33

Стартира "Шекспирова Паталеница" за 25-ти път

Със "Сън в лятна нощ" ще започне "Шекспирова Паталеница", която тази година ще се проведе за 25-ти път в двора на Основно училище "Константин Величков" в пазарджишкото село Паталеница. Постановката ще бъде изиграна от театрална школа "Пластилин“. Режисьор е Людмила Даскалова, асистент е Детелина Стойчева, сценографията е на Елена Иванова, а пластиката..

публикувано на 06.07.24 в 07:33

"Кармен" завладява Античната сцена на Пловдив в събота

Операта „Кармен“ от Бизе се завръща на Античния театър с премиерна международна  продукция на режисьора Урсула Хорнер в програмата на фестивала OPERA OPEN на 6 юли от 21 часа.  В централните роли са поканени огненото сръбско мецосопрано Любица Вранеш, португалският тенор с успешна кариера на европейската сцена Карлос Кардосо и полският бас Даниел..

публикувано на 05.07.24 в 11:46

Стартира тридневен събор "Куклен фест"

Третото издание на Регионалния събор „Куклен фест“ започва от днес. В рамките на 3 дни посетителите могат да се насладят на богата музикална програма, гайдарски състави, алея на занаятите, детски център, игри и забавления за малки и големи, вкусна храна и много изненади - обясняват организаторите.  Градусът на настроението ще вдигат популярни..

обновено на 05.07.24 в 10:25