Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сира" е най-доброто домашно вино в Асеновград тази година

50-годишният Ангел Костадинов е тазгодишният победител в конкурса за най-добро домашно вино в Асеновград. Асеновградчанинът спечели и двете челни места в престижната класация, като фаворитът е вино "Сира", следвано от "Мавруд". 

Костадинов грабна и наградата на публиката. Майсторът на най-хубавото вино получи парична награда и 50-литрово буре, връчени от кмета на общината Емил Караиванов. В категорията "Бели вина" първото място бе за Боряна Чорбаджиева.

Станимашката Винария започна тази сутрин от чешмата при храм "Св. Богородица - Рибната", откъдето вместо вода потече червено вино. Стотици асеновградчани опитаха от божествения елексир, а Ути Бъчваров изпече на градския площад рекордната 125-метрова наденица, която лично раздаде на присъстващите. 


От следващата година традиционните празници на виното се раширяват, а Асеновград ще бъде домакин на международния фестивал "Домашното вино - Балканска емоция и градус", обяви кметът Емил Караиванов. 

Снимка



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

До 8 години затвор очаква лекарите с измамната схема за физиотерапия

Между 2 и 8 години наказание предвижда законът за двамата лекари, арестувани за документна измама с фиктивните процедури за физиотерапия, с които са източвани пари от Здравната каса в Пловдив.    Арестуваха двама пловдивски лекари за източване на Здравната каса Здравната каса е заплатила 12 900 лв., а фиктивните пациенти по делото са 31...

обновено на 11.07.24 в 08:54

Заради мача "Ботев" - "Марибор" променят движението край Колежа

Заради двубоя между отборите на ПФК „Ботев“ – Пловдив и ПФК „Марибор“ – Словения, който ще се състои на стадион „Христо Ботев“ в четвъртък, се въвежда временна организация на движението. Тя важи за времето от 18.00 ч. до 24.00 ч. на 11 юли, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”. Изцяло или поетапно ще се спира..

обновено на 11.07.24 в 08:54

Алея на Сахат тепе вече носи името на Милчо Левиев

Алея на името на прочутия български творец Милчо Левиев ще бъде открита на Сахат тепе в Пловдив. Тя се намира до площадката с шадравана на ул. „Божидар Здравков“. Там е поставена указателна табела с една от най-запомнящите се фрази на Милчо Левиев, монтирани са табла с кратка история за житейския и творческия му път. Именитият пианист, композитор и..

обновено на 11.07.24 в 08:52

Режим на водата в Марково

 Заради силното засушаване, намаления дебит във водните резервоари и високата консумация в село Марково ще бъде въведен режим на ползването на водата. В селото вода няма да има вечер в часовия диапазон от 22:00 часа до 5:00 часа на следващия ден. Решението беше взето след среща на кмета на община „Родопи“ Павел Михайлов с управителя на..

публикувано на 11.07.24 в 00:31

Все по-голяма е конкуренцията при жените, желаещи да учат медицина

С по-висок минимален бал, в сравнение с миналата година са класираните жени да изучат „Медицина“ в МУ- Пловдив. Припомням, че на изпита за едно място се явиха по шест жени. Държавна поръчка е за 75 жени и също толкова мъже. При мъжете битката бе значително по-лека, защото за едно място за студент по медицина кандидатстваха трима. Тази година..

публикувано на 10.07.24 в 16:10