Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Грипна ваканция в Пловдив и областта

| обновено на 09.02.16 в 10:37

От днес до края на седмицата учениците в Пловдив и областта излизат в грипна ваканция. Това съобщи Иванка Киркова, началник на РИО-Пловдив. Причината е повишената заболеваемост. Само през почивните дни в Инфекциозна клиника на Университетска болница „Свети Георги“ са постъпили над 30 души на ден с усложнения от грип. 

Рязко се увеличава и броя на болните деца. Детските градини и яслите ще продължат да работят, но се засилва филтъра. Кметът на Пловдив Иван Тотев призова родителите да не изпращат децата си болни в детските заведения.

Доктор Моника Троянчева, директор на Дирекция "Надзор над заразните болести" към Регионалната здравна испекция уточни, че все още грипна епидемия в Пловдив няма. Заболелите са 89 на 10 000, но ситуацията е доста динамична. Мерките са превантнивни, а целта е да се спре увеличението на болните от грип, коментираха епидемиолози.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Следят с дронове пожарите в Средна гора, усложнена обстановка до Иван Вазово

Трети ден продължават пожарите в общините Хисаря и Калояново.  Целият терен на пожара  обхваща над 15 хиляди декара гора и равнинни площи и се наблюдава с дронове. На място днес пристигна началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който дойде, за да се увери, че ситуацията е под контрол и да съдейства, ако е необходимо, с допълнителни сили и..

публикувано на 14.07.24 в 16:27

Жители на село Брезе протестираха в Девин

Жители на родопското село Брезе протестираха в Девин с искане за подмяна на водопроводната мрежа и ремонт на пътища. Протестиращите се събраха на входа на Девин и в шествие  преминаха близо два километра до сградата на Общината. Издигнаха знамена и плакати с надписи:  "Брезе ще го има" и "Искаме  водопровод и канализация пътищата"...

публикувано на 14.07.24 в 15:24

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря.  Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора Екипи на пожарната , горското стопанство, доброволци и военни с техника продължават работа в засегантия от огъня периметър,  съобщи за Радио Пловдив   областният управител на Пловдив  и председател на оперативния щаб за..

обновено на 14.07.24 в 12:27

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при..

обновено на 14.07.24 в 12:27

100 колоездачи се включват във велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и..

обновено на 14.07.24 в 09:28