Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще съкратим пари от магистралите, за да дадем повече на хората

БСП е последователна, опозиционна, лява партия, която води политика в интерес на българските граждани. Около този извод се обединиха участниците в двудневния семинар на левицата, който се проведе в Хисаря. 


Образованието, здравеопазването, демографската политика и промени в законодателството по отношение на концесиите - така лидерът на социалистите Михаил Миков определи приоритетите на Парламентарната група на БСП Лява България през предстоящия политически сезон. 

Необходими са специални мерки по повод задаващия се демографски крах в България - подчерта Миков и посочи, че само през първия месец на тази година са се родили 700 деца по - малко спрямо същия период на миналата година. 

Трябва да се повишат средствата от държавния бюджет за младите хора, които се осмеляват да имат деца в България - категоричен е Миков. По думите му левицата ще продължава да настоява за прогресивно подоходно облагане и диференцирано ДДС като начин за подпомагане на младите семейства, обмисля се и стимулирането на раждаемостта да се обвърже с образованието. 

Ще съкратим от магистралите и трябва да дадем повече на хората - така лидерът на социалистите отговори на въпроса откъде ще дойдат парите и припомни, че това правителство е изтеглило 16 милиарда лева заем, а от тях няма нищо като мерки срещу демографската катастрофа у нас.

В момента избори у нас могат да бъдат предизвикани единствено от най - голямата партия ГЕРБ и от Бойко Борисов, не бива да се пъчим излишно, нито една по - малка партия не може да ги предизвика - така Михаил Миков отговори на въпроса ще работи ли БСП за предсрочни избори и по какъв начин. Що се отнася до това дали кабинетът Борисов 2 ще изкара пълния си мандат, Миков каза - "Ако така го кара, не!"  

По повод предстоящи в началото на май конгрес на БСП и кандидатирането са отново за лидер на партията Миков подчерта - "Не можеш да бъдеш кандидат на всяка цена." 

Той обясни, че очаква в средата на април да е готов анализът на организациите по места за политиката на партията и едва тогава ще реши дали да се кандидатира отново за лидерския пост.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Десните у нас са с фабричен дефект, добри са само в опозиция

"В член 99 на Конституцията ни не е записана мярка, която да предвижда отлагане от страна на президента на възлагането на втория мандат с три месеца, за да може да се събере по някакъв начин от тези, на които ще се даде мандатът, някакво мнозинство, за да го подкрепи. Конституцията по този въпрос е съвсем ясна, а ПП-ДБ не са готови да управляват"...

публикувано на 16.07.24 в 10:37

Радостин Чолаков ще учи с пълна стипендия в Станфорд

През годините сме разказвали нееднократно за Радостин Чолаков от Барутин, който спечели награди за отличните му софтуерни проекти, в международни състезания е сред първите STEM изследователи, има отличие и от световен конкурс за млади учени. Тази година той завърши Образцова Математическата гимназия "Академик Кирил Попов" в Пловдив с..

публикувано на 16.07.24 в 07:45

Ден на отворените врати за децата на КЦМ

За втора поредна година Холдинг КЦМ 2000 организира Ден на отворените врати за децата на голямата фамилия. По думите на пиара Веселина Балтова, изборът на дата не е случаен. Точно преди десет години на днешния 15 юли 2014г. в Новия оловен завод на КЦМ е получен първият разтопен метал. Това е и кулминацията на уникалния проект за Технологично..

публикувано на 15.07.24 в 17:18

Забавянето на втория мандат е иновативно и смислено решение

Сложната политическа ситуация изисква сложни иновативни решения и отлагането на връчването на втория мандат, което поискаха от ПП- ДБ от президента, е разбираемо. Поради това, че те неочаквано се оказа втори сега имат време да преценят какво искат и какви ще политиките им в новата ситуация, коментира докторът по социология Венелин Стойчев. Такова..

публикувано на 15.07.24 в 12:11

4-ти ден в битка срещу огнената стихия в Калояново и Хисаря

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.   Заради тлеещите огнища и очакваните високи температури обаче на мястото остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са разположени няколко екипа на..

обновено на 15.07.24 в 11:17