Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не може да те изключват, когато имаш друго мнение

| обновено на 16.02.16 в 14:43

Активистите на ГЕРБ Пловдив са изключени в началото на годината от организацията, защото са работили в кампанията за местните избори за алтернативната дясна кандидатура на Здравко Димитров, подкрепен и от Реформаторския блок. Това потвърди градският председател на ГЕРБ в Пловдив и кмет втори мандат Иван Тотев. 

Самият Здравко Димитров определи съдбата на съратниците си като вътрешнопартийна работа на ГЕРБ и добави, че той не би постъпил по същия начин. 

Тази година сред изгонените от ГЕРБ са бившите депутати Величка Шопова и Зоя Георгиева, както и общинският съветник Ангел Ангелов. Бившите общинари Сузана Николова и Здравко Ангелов също са изключени, както и Анести Тимчев, водеща фигура в кандидат-кметската кампания на Здравко Димитров. Зоя Димитрова също е изгонена от ГЕРБ. 

Основният мотив е, че на местните избори не са работили за кандидата на ГЕРБ Иван Тотев, а са помагали на конкурента му. Самият Здравко Димитров обаче остава член на партията.

„Няма значение кой за кого е работил“, каза областният управител Здравко Димитров по повод изключените членове на ГЕРБ, след като са работили за неговата кампания в кметските избори в края на 2015 г.

По думите му това си е вътрешнопартиен проблем, ако въобще е проблем. За мен това не е проблем, защото всички сме пловдивчани и всеки има право на мнение, подчерта Здравко Димитров. Той каза още: Не може когато някой има друго мнение, да бъде изключван или да бъде вкаран в някакво русло, за да разсъждава по един и същ начин с други хора.

Не се бъркам в партийните централи, уточни още областният управител и поясни, че според него е редно, който го е взел това решение, да си носи отговорността.

Ако бях аз, нямаше да постъпя така, каза още Димитров. Той обобщи, че за него това е недалновидно.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

4-ти ден продължава борбата срещу огнената стихия в Калояново и Хисаря

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.   Заради тлеещи огнища и очакваните високи температури обаче на място остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са били разположени няколко екипа на пожарната,..

обновено на 15.07.24 в 08:32

Пловдив събира на форум учители в чужбина

Пловдив е домакин на двудневен семинар за учители от българските училища в чужбина. Днес и утре в къща музей „Христо Г. Данов“, Стария град ще се проведе семинар на темата „Учителят зад граница между „Възрожденските“ предизвикателства и методическите решения“. Форумът се организира от екипа на Пловдивския университет „Паисий..

публикувано на 15.07.24 в 08:32

Министър Запрянов ще открие новата полоса в Граф Игнатиево

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще открие официално новата полоса за излитане и кацане в Трета авиационна база в село Граф Игнатиево. Той ще връчи Акт 16 на командира на авиобазата бригаден генерал Николай Русев. В рамките на церемонията ще се извърши пребазиране на самолети МиГ-29 от летище Пловдив, с което се подновява..

публикувано на 15.07.24 в 08:27

Следят с дронове пожарите в Средна гора, усложнена обстановка до Иван Вазово

Трети ден продължават пожарите в общините Хисаря и Калояново.  Целият терен на пожара  обхваща над 15 хиляди декара гора и равнинни площи и се наблюдава с дронове. На място днес пристигна началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който дойде, за да се увери, че ситуацията е под контрол и да съдейства, ако е необходимо, с допълнителни сили и..

публикувано на 14.07.24 в 16:27

Жители на село Брезе протестираха в Девин

Жители на родопското село Брезе протестираха в Девин с искане за подмяна на водопроводната мрежа и ремонт на пътища. Протестиращите се събраха на входа на Девин и в шествие  преминаха близо два километра до сградата на Общината. Издигнаха знамена и плакати с надписи:  "Брезе ще го има" и "Искаме  водопровод и канализация пътищата"...

публикувано на 14.07.24 в 15:24