Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Блокираха за кратко пътя Асеновград - Смолян заради спор за имот


Граждански протест затвори за кратко по обед пътя за Смолян, на изхода на Асеновград. 

СнимкаОфициално разрешение за блокада на шосето от Областното пътно управление нямаше, но въпреки това около десетина недоволни асеновградчани с национални знамена и плакати "Бойко, къде е държавата" и "Общината ни краде имота" преминаха няколко пъти по пешеходната пътека, а полицията спря за кратко движението на автомобили. 

Гражданското недоволство е заради 20-годишен спор за имот, който наследниците твърдят, че неправомерно им е отнет и от 6 декара, реално им са върнати едва 2 декара. Васил Янков и наследниците на терена, който е в регулацията на града на изхода за Пловдив се заканиха да съдят общината, тъй като не са съгласни с предложената им замянка.

По казуса те ще търсят съдействие и от омбудсмана на Републиката. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Взеха от Дошков линия №37, поема я друг превозвач

„ Меритранс 2017“ ЕООД поема линия №37 от градския транспорт, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Досега маршрутът на автобус 37 се изпълняваше от „Хеброс бус “ по договор от февруари 2018 г., според който фирмата на Веселин Дошков държеше градските линии с номера 1, 6, 7, 15, 16, 18, 29, 37, 44, 66,..

обновено на 14.08.24 в 15:58

Кметове от пловдивска област се обявиха срещу новата наредба за такса смет

Кметовете от Пловдивска област настояват да се отложи или отмени новата наредба за изчисляване на такса битови отпадъци. Според тях наредбата в настоящия й вариант е неприложима, а основната тежест ще падне върху гражданите. Това стана ясно на среща при областния управител по инициатива на местната власт, посветена на проблемите около въвеждането..

обновено на 14.08.24 в 15:58

Измамници отнеха три апартамента от пловдивчанин

Четирима мъже и жена са измамили 57-годишен пловдивчанин да прехвърли трите си апартамента в Пловдивския квартал „Кючук Париж“ на други хора, като системно го напивали. Районната прокуратура повдигна обвинения срещу петимата, единият от които е бил помагач за измамата, в резултат на която на жертвата са нанесени крупни финансови щети,  на пазарната..

обновено на 14.08.24 в 15:58

В "Столипиново" пак пламнаха боклуци

Пожар от запалени отпадъци  избухна  пловдивския кв. "Столипиново".  По първоначални данни огънят е тръгнал от поредното нерегламентирано сметища на ул. "Крайна", в близост до постройки, съобщиха от противопожарната служба.  Четири пожарни автомобила и един със специализирана автомеханична стълба са на мястото. Няма данни за пострадали и засега не..

публикувано на 14.08.24 в 14:31

Започна ремонта на читалището в Ръжево Конаре

Ремонтът, който е за 250 000 лева, предвижда смяна на покрива на читалище "Просвета". Той трябва да завърши  до края на ноември тази година.  Проектът е с печелен от община Калояново и е по програма   "Красива България". 

публикувано на 14.08.24 в 13:34