Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Електронното таксуване с тримесечен гратисен период

| обновено на 27.02.16 в 08:23
Снимка: snews.bg

Новата система за таксуване в градския транспорт, свързана с транспортния проект, ще стартира на първи април. 

Кметът Иван Тотев не отрече, че процесът крие рискове, свързани с изправността на устройствата и с  информираността на гражданите около детайлите по таксуването с билети и с  магнитните устройства. 

За да бъде избегнат хаоса, преминаването  към новата система ще бъде поетапно, като в рамките на три месеца ще бъдат издавани  карти чрез автоматите за презареждане и чрез гишетата, които вече ще бъдат общински. Едновременно с това обаче за удобство на гражданите, кондукторите в автобусите ще продължават  да продават билети. 

В рамките на следващите три месеца ще бъдат определени поетапно и автобусните линии, в които ще  се пътува безкондукторно, докато бъдат обхванати всичките, подчерта Тотев.  

На сесия на Пловдивския ОбС през март ще бъде обсъдена методиката за изплащане средствата  на  превозвачите. Поетапно в рамките на три месеца след първи април ще бъдат преназначени и кондукторите като контрольори. 

По думите на Тотев администрацията води добър диалог с превозвачите, за да уточни детайлите в обслужването на линиите по начин, удовлетворяващ и двете страни. 

Първите магнитни карти, които ще бъдат издадени на гражданите с идентификационен номер и снимка, ще бъдат безплатни. Ако картата обаче бъде изгубена,  гражданинът трябва да плати за новата, подчерта още кметът Иван Тотев.


Още от категорията

Жители на Стрелча искат сами да ремонтират улиците си

Жители на Стрелча изпратиха писмо до временно изпълняващия длъжността кмет на общината с искане да получат правото чрез договор сами да ремонтират улиците си, като парите им се приспаднат от местните данъци и такси. Писмото е подписано от 30 души, живеещи на ул. „Полковник Тимирязев“, но към тях се присъединяват хората от още седем улици. По думите..

публикувано на 02.07.20 в 16:07

Цената на парното и топлата вода е 105,42 лв

105, 42 лв с ДДС за един мегаватчас е новата цена на топлинната енергия в Пловдив, съобщиха от ЕВН след като вчера КЕВР определи новите цени на парното и тока за бита за следващата една година.  Намалението на цената на топлинната енергия за абонатите в града спрямо цената от 1 юли миналата година е с 9,97%. От първи юли поскъпна и ел...

публикувано на 02.07.20 в 12:53

18 шивачки от Кричим и 4-ма военни от Асеновград са сред заразените с Covid-19

18 работнички от шивашки цех в Кричим са сред новите 33-ма заразени в Пловдив и областта за денонощието, съобщи областният управител Дани Каназирева. Цехът е затворен и там се извършва пълна дезинфекция. Тествани са всички 76 работещи в него като се очакват и останалите резултати.  "Цехът е затворен, поставен е под карантина. За 14 дни..

обновено на 02.07.20 в 12:02

Съдия №1 в Асеновград подаде оставка

Председателят на Районен съд – Асеновград Иван Шейтанов подаде оставка пред ВСС. Причината е риск от конфликт на интереси между него и съпругата му съдия Розалия Шейтанова и между него и съдия Иван Калибацев, който в момента оглавява Районният съд в Пловдив. И двамата са кандидати за председател на Окръжния съд в Пловдив като се очаква утре да..

обновено на 02.07.20 в 11:55

14- годишно дете на работещ в завода за авточасти е с Ковид-19

Броят на заразените с коронавирусна инфекция в Смолянска област расте.  Новите случаи през изминалото денонощие са девет, сред които 14-годишно дете,  което е с пневмония и се лекува  в инфекциозното отделение на областната болница. По трима от новите заразени са от  Мадан и Рудозем, двама в Доспат и едни в Смолян.  Четири от случаите са..

публикувано на 02.07.20 в 11:55