Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общината слага ред на Младежкия хълм

Общината ще възложи изработването на подробен устройствен план  за цялата зона на Младежкия хълм. Кметът Иван Тотев заяви, че мярката е наложителна, заради мащабното строителство и пренебрегваната  през последните 20 години от администрацията ситуация с презастрояването на зоната около Младежкия хълм. 

Тотев подчерта,  че анализ от  екипа на ресорния заместник-кмет Димитър сочи, че в зоната на Младежкия хълм през последните 10 години различни имоти са преминавали през  различни институции, променяли са ПУП-овете си, за да се стигне до днешното  нелицеприятно  състояние на зоната. 

Като пример кметът посочи спирка „Панорама“, напълно отговаряща някога на името си, но в резултат на хаотичното строителство сега се виждат само дворовете на къщите, а на самата спирка има изграден и паркинг. Някогашните алеи за разходка  постепенно са се превърнали в улици, подчерта Тотев. 

Всички алеи, които са били предназначени за разходка, ще бъдат забранени за автомобили и ние ще вземем това решение,въпреки че то ще бъде малко неудобно за гражданите, заяви Тотев. Той обаче бе категоричен, че подобни мерки са наложителни, заради изобилието  от построики и сгради и безконтролното насищане с автомобили на територията около Младежкия хълм, който сега се ползва като „заден двор“.  

Като първа мярка кметската управа ще разпореди през почивните дни да бъде поставен патрул на Общинска полиция, ще бъдат възстановени и изтръгнатите  антипаркиг колчета. 

По думите на Тотев обаче  Общината не разполага с възможност за постоянна охрана  на различните проблемни места в града, тъй като щатът на Общинска полиция е едва 46 човека. Той призова за по-активно отношение на гражданите към общинските имоти и правила и изрази увереност, че проблемът с безконтролното преминаване през алеите на Младежкия хълм ще бъде решен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Дим от запалени отпадъци в Шекер махала стресна пловдивчани

Сигнал за пожар в "Шекер махала" в Пловдив е получен малко след 21,20 ч. тази вечер, съобщиха от пловдивската пожарна. Огънят е тръгнал от запалена купчина отпадъци, но впоследствие се е разраснал. Димът от пожара е станал видим от различни крайща на града и хората са се притеснили, но опасност няма. На място са три екипа огнеборци, които гасят пожара,..

обновено на 15.07.24 в 22:23

Евакуираха посетители и персонал на пловдивски МОЛ заради пожар

Евакуираха пловдивски МОЛ заради запалено електрическо табло на заведение в зоната за хранене, видя репортер на Радио Пловдив. Пред търговския обект на бул. "Руски" изчакваха посетители, персоналът на магазините и един пожарен автомобил, а входовете се охраняваха от охранителната фирма, която обслужва обекта. От РДПБЗН-Пловдив потвърдиха за инцидента...

публикувано на 15.07.24 в 20:29

Огромно задръстване, катастрофа край Косово затапи трафика Асеновград - Смолян

Силно затруднено е движението по пътя между Асеновград и Смолян, а причината е катастрофа, възникнала около 13.50 ч. край разклон за село Косово. В сблъсъка са участвали  три автомобила, които са препречили платната за движение.  В пловдивска болница за прегледи е транспортирана 15-годишно момиче, пътувало в една от ударилите се коли...

публикувано на 15.07.24 в 16:04

Арестуваха измамник, "ужилил" двама с 68 000 лева

Задържаха за постоянно в ареста 69-годишен мъж за две измами на обща стойност 68 000 лева, съобщиха от прокуратурата. Той е обвинен за това, че за две години и три месеца в Пловдив и Шумен измамил двама мъже, като обещал доставка на 1500 метални варели за пчелен мед от Украйна и южнокорейски автомобил. Първоначално 69-годишният измамник..

публикувано на 15.07.24 в 15:54

Съдът в Смолян спря таксуването в новите Сини зони

Административният съд в Смолян спря допуснатото предварително изпълнение на заповедта на кмета Николай Мелемов за събиране на такси от новите сини зони в областния град, съобщи адв. Елена Радева - Даскалова, общински съветник от групата „Нашият Смолян“. Тя уточни, че със заповедта от началото на юли е въведено платено паркиране на нови улици и паркинги..

публикувано на 15.07.24 в 15:11