Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пампорово пълно с туристи за празниците

| обновено на 02.03.16 в 12:27

90 процента заетост отчитат за празничните дни хотелиерите в родопския курорт Пампорово. 

Традиционното намаление на нощувките започва веднага след мартенските празници, като цените падат с близо 30% спрямо сезона. Някои от по-големите хотели в Пампорово имат специални отстъпки за гостите си. 

Условията за ски в курорта са добри и пистите могат да поемат допълнителни туристи и от други курорти. Общо 8 са отворените писти и всички лифтови съоръжения, които ще работят на пълен капацитет. 

От началото на този месец целодневната лифт карта е с удължено работно което е съобразено с атмосферните условия и все повече напиращите търсения на туристите за ранно спускане по пистите. Ски зоната в курорта ще бъде отворена рано сутринта, като всички закупили целодневна лифт карта ще получат бонус един час допълнително сутрешно каране от 07:45 ч., което ще продължи до 16:30 часа. 

Новата карта влиза в сила от днес 2 март, по повод Националния празник на България. Цените на лифт картите към момента се запазват без промяна – целодневната лифт карта е 53 лв, полудневната 38 лв за възрастен.А в средата на месеца от 13-ти март, се очаква и намаление в цените на лифт картите 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Нова авария остави високите етажи на Пловдив без вода

За авария  в Помпената станция на Пловдив, която понижава налягането на водоподаването в Пловдив съобщи късно снощи кметът Костадин Димитров. Възможно е по високите етажи водата да спре. Заради повредата на захранващия водопровод на Помпена станция "Изток" без вода са жк "Тракия", кв. "Изгрев" и високите етажи на града, съобщи вчера ВиК-Пловдив.  От..

обновено на 18.08.24 в 07:39

БПЦ почита Успението на Св. Иван Рилски

Днес се навършват 1078 години от Успението на всебългарския небесен покровител Св. Иван Рилски. Литургията днес ще оглави Българският  патриарх Даниил, който пристигна в Рилската Света обител още снощи  за всенощното бдение,  което продължи до ранните часове на днешния ден. Очаква се днес пред Рилския светец – основател на Рилската света..

публикувано на 18.08.24 в 07:39

Високи температури в 11 области, бури в Западна България

Днес над по-голямата част от страната ще е слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и в планинските райони там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Жълт код е обявен за 11 области на Северна и Южна България за високи..

публикувано на 18.08.24 в 07:01

Отстраниха грандиозната ВиК авария в Пловдив, пускат водата постепенно

Отстранена е голямата ВиК авария, която за почти две денонощия остави без вода мащабна част от Пловдив -  болшинството блокове в ЖК „Тракия“,  „Съдийския квартал“ и районите около развлекателния център „Ескалибур“.   По уверение на  ВиК – Пловдив,  в „Тракия“  водата вече е потекла. Въпреки това,  на повечето места  вода все още няма. Тя  се..

обновено на 17.08.24 в 18:38

Пловдив и Пазарджик - първи по жеги днес

За днес е в сила жълт код за високи температури в 14 области в страната.   Предупреждението от първа степен е за областите: Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, както и Русе, Плевен, Велико Търново, Ловеч, Враца, Монтана и Видин.   В тези райони остава и много висок рискът от пожари. До обед навсякъде ще..

обновено на 17.08.24 в 15:39