Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията хвана група от 32 нелегални мигранти и техните трафиканти

Автор:

Полицията задържа седем трафиканти и група от 32-ма мигранти край Свиленград при мащабна полицейска операция, съобщават от МВР. Операцията е организирана след получен сигнал, че в района на село Сладун ще пристигне група от незаконно преминали  границата чужденци, които след това  ще бъдат извозени с автомобили до вътрешността на страната. 

В полунощ на 3-ти март са задържани 32-ма чужди граждани без документи за самоличност. От тях осем жени, шестима мъже и 18 деца. Чужденците са от Ирак, Сирия и Турция и са настанени в центъра за временно пребиваване на чужденци в Любимец.

Арестувани са и седем мъже, организирали трафика на бежанците през блгарска територия.  Четирима от Харманли, двама от Любимец и един от Симеоновград. В местност край Сладун са намерени и три изоставени автомобила.

По случая е образувано досъдебно производство.

Междувременно, утре започва съвместното учение между части на МВР и МО по границата заради бежанската криза в Гърция, съобщават от Министерството на отбраната.  Занятието ще се проведе в зоната на отговорност на граничното полицейско управление в Петрич. 

Учението носи името "Граница 2016" и бе разпоредено от премиера Бойко Борисов при заседанието на кабинета тази седмица, в сряда, като  в него ще се включат и екипи на БЧК.

То цели "поддържане на готовността за реакция в условия на евентуален засилен миграционен натиск", уточняват от военното министерство.  Оттам допълват, че учението е съобразно новоприетите изменения в Закона за отбраната и въоръжените сили.

В сряда премиерът Борисов поиска от военния и вътрешния министър по най-бързия начин да организират учение заради миграционната криза в Северна Гърция. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Бетонният мост отиде в историята

Предсрочно започна демонтажът на Бетонния мост в Пловдив. Началото бе обявено за събота сутрин, но дейностите стартираха още в късния следобед в петък.  Премахнато е съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока.   Разрушителните дейности ще продължат три..

обновено на 29.06.24 в 09:50

Празник на лавандулата в Карлово

Карлово е домакин на празника на лавандулата и етеричномаслените култури.  Самодейци ще пресъздадат самодивски танц и ритуала „Еньова буля“, а всеки посетител може да мине през еньовския венец за здраве.   Всеки гост ще опита продукти, приготвени с лавандула – чай, лимонада, хляб, сладкиши и др., както и да наблюдава процеса  "лавандуловарене" в..

публикувано на 29.06.24 в 09:48

Фармацевти, политици и експерти обсъждат в Пловдив проблемите в бранша

Собственици на аптеки, народни представители, професори от академичните среди и анализатори  се събират в Пловдив за да обсъдят проблемите в аптечния бранш.  Инициативата е провокирана от поредната  промяна в начина на работа на аптеките с Касата. Основна пречка за тях е задължението да отпускат антибиотици и лекарства за диабет само на..

обновено на 29.06.24 в 08:57

Честваме Петровден!

Днес православната църква чества едновременно паметта на апостолите Петър и Павел, наречени първовърховни и вселенски учители.  Те с усърдие разпространяват Христовото учение и претърпяват страдания, гонения и мъченическа смърт заради вярата. Оставят послания, в които се разясняват християнските ценности и правилата на църковния живот.  Петър се..

публикувано на 29.06.24 в 08:56

Отново протест срещу частен паркинг на Пещерско шосе

Жители на пловдивския район „Западен“ за втори път излизат на протест тази вечер срещу изграждането на паркинг на общинския терен пред болница „Пълмед“.  По-рано днес предложението да се прекрати договорът за наем на имота между общината и фирмата, собственик на лечебното заведение, внесено в Общинския съвет от районния кмет Тони Стойчева,..

обновено на 28.06.24 в 17:28