Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма злоупотреба с парите от благотворителния концерт!

Снимка: mediacafe.bg

Фондация „Полинерооокфест“ категорично не е обещавала да купи кувьоз за Детската клиника на УМБАЛ „Св. Георги“ и не е присвоила нито лев от дарените средства от благотворителния концерт. Това заяви председателят на Управителния съвет (УС) на организацията Владислав Ботев – Полинеро (на снимката вляво) по повод медийни обвинения за злоупотреба със събраните средства.

На събрание на 16 август миналата година УС решил с приходите от благотворителния концерт на 3 септември да се ремонтира помещение в Детската клиника. След края на събитието организаторите обявили, че са събрани  2500 лв. Всъщност, реалните пари са 1500 лв и се намират в банкова сметка, а останалите 1000 лв. са „виртуални“ от фирмите организатори, обясни Ботев.

През ноември, след телефонен разговор с главния инженер на болницата Иван Русев, ни бе предложено да осигурим кувьоз за недоносени бебета. По мои проучвания такава медицинска апаратура струва от 15 до 45 000 лв. Никой от нас не е поръчвал кувьоз, дори не сме виждали конкретна оферта за такава техника, обясни Полинеро. Затова на последното събрание на 13 март УС решил да се придържат към първоначалното си решение за ремонт на помещение и отчели като грешка идеята да се купи кувьоз.

Снимка

Разминаването в цифрите обаче предизвика гнева на вокалиста на група „Ренегат“ Костадин Кацаров, който избухна с обвинения за злоупотреба с парите. Ядосах се, защото 6 месеца дарението не е стигнало до клиниката, а събраната сума постоянно се менеше – ту 1500, ту 2500 лв, обясни той пред фондацията, на която подари символично букет от 10 бели рози, вързани с черна панделка.

Тази вечер в клуб „Библиотеката“ е поредният благотворителен концерт, на който ще свирят 5 знакови пловдивски групи. На събитието ще поставим кутия с дарения, защото няма да има входна такса. След края на концерта юрист от УМБАЛ „Св. Георги“ ще прибере сумата срещу документ, за да няма неясноти и обвинения, допълни Кацаров. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Покажи ми Луната" и "Ексорсизмът" в кино "Орфей"

Две прожекции включва днешната програма от фестивала "Филмови нощи във Филипополис". В Лятно кино "Орфей" от 21.10 ч. ще бъде показана лентата "Покажи ми Луната" . Тя представя вълнуващо пътешествие на фона на историческото кацане на НАСА на Луната с мисията на „Аполо 11“. С участието на колоритното дуо Скарлет Йохансон и Чанинг Тейтъм..

публикувано на 13.07.24 в 09:24

Христо Нанев за новата си книга в "Срещи" тази събота

Какво е Атлантида, загадка, реалност...  Защо повече от 2000 години я търсят? Какви са били аталантите?  Разказва Христо Нанев, чиято втора книга за Атлантида скоро ще е на книжния пазар.  Бъдете с радио Пловдив и предаването "Срещи" в събота, след новините в 9 часа.

обновено на 13.07.24 в 08:13

"Централна емисия" - новата стихосбирка на Йорданка Белева

„Централна емисия“ се казва новата стихосбирка на Йорданка Белева , с която авторката отново се завръща към поезията.  Изданието е с печата на „Жанет 45“, а художественото оформление е на Иво Рафаилов. Според поета Йордан Велчев това е една книга, в която смъртта и отсъствията не отнемат, а добавят в живота ни.

публикувано на 12.07.24 в 08:31

Премиера на "Ромео и Жулиета" на Античния театър

Премиера на балета „ Ромео и Жулиета “ от Прокофиев представят Балетът и Оркестърът на Опера Пловдив  в програмата на OPERA OPEN на Античния театър в Пловдив. Постановката е на изтъкнатия световен хореограф  Валентина Турку – ръководител на Балета на театър Марибор, Словения. Тя е автор на хореографията на над 130 балета, оперни и..

публикувано на 12.07.24 в 07:27

Фрагмент от античен надпис откриха археолозите в Пловдив

При провеждане на археологическо наблюдение на строителни дейности в рамките на града, археолозите на РАМ - Пловдив откриха фрагмент от античен надпис.   Макар надписът да е само частично запазен, той допълва с нова и интересна информация историята на Пловдив.  Обектът е на ул. "Митрополит Панарет" 17, в близост до Понеделник пазара, където..

публикувано на 11.07.24 в 13:31