Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тед Кочев стана пловдивчанин, живее на улица "Капитан Райчо" :)

| обновено на 23.03.16 в 16:53
Снимка: Антония Попова, Радио Пловдив

Режисьорът Тед Кочев получи българската си лична карта от шефа на Областна дирекция на МВР-Пловдив Христо Разсолков. 

Това се случи в заседателната зала на Община Пловдив. 

Горд съм да посрещна най-новия гражданин на Пловдив, прославил България по цял свят, заяви пловдивският кмет Иван Тотев, който лично посрещна Тед Кочев в Общината. Режисьорът вече има адресна регистрация в Пловдив, която е на улица „Капитан Райчо“.

„За мен е голяма чест. Ще нося личната си карта близо до моето сърце“, заяви Тед Кочев, който е очарован от промяната в Пловдив.

Режисьорът на култовия екшън „Рамбо: Първа кръв“ е роден в Канада, но баща му е българин, живял в Пловдив, а неговата майка е от Македония. Двамата бягат в Канада, където се ражда и Тед Кочев. „В сърцето си аз съм българин. В моето семейство се говореше на български. Майка ми винаги готвеше български гозби – боб, чушки, зелник“, признава Кочев.

Снимка

Кметът Иван Тотев подари на канадския режисьор плакет на Античния театър, книга за Община Пловдив и тениски с надпис „Пловдив 2019“.

По късно Тед Кочев се срещна и с областния управител Здравко Димитров, който посрещна в кабинета си холивудския режисьор и му подари подари реплика на златната маска на одриския цар Терес.

Известният холивудски режисьор Тед Кочев ще гостува днес на „София филм фест в Пловдив“. Той ще представи филма си „Да се събудиш в страх“, който е бил номиниран на фестивала в Кан през 1971 г. Прожекцията е от 18,30 часа в „Лъки Дом на киното“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Никола Илиев единодушно стана почетен гражданин на Пловдив

Пловдивският общински съвет единодушно удостои с отличието „Почетен гражданин на град Пловдив“ Никола Илиев за изключителен принос към опазване, съхраняване и развитие на музикалното наследство и популяризиране на българската народна музика. Никола Илиев е емблематична фигура за град Пловдив, обогатявайки културния пейзаж с непреходната..

публикувано на 25.04.24 в 11:25

Сборникът с разкази "Баба" събира респект и благодарност

На книжния пазар излезе сборникът с разкази "Баба". Той ще бъде представен  от Кремена Димитрова  в „Петното на Роршах“ на 30 април.  Книгата включва разказите на хора от най-различни сфери и професии на живота, които разказват за своите Баби. Незабравимите си истории  споделят писател, психолог, журналист, рекламист, режисьор и актьор. Сред..

публикувано на 25.04.24 в 08:01

Проф. Пимпирев гостува на Природонаучния музей

Среща с проф. Христо Пимпирев и екипа на втората полярна мисия на българския военно-изследователски кораб „Св.св. Кирил и Методий“ организира Регионалният природонаучен музей - Пловдив в зала „Планетариум“. Припомняме, че през февруари в Природонаучния музей бяха открити новата експозиция „Полюси“ и първият по рода си „Леден фестивал“,..

публикувано на 25.04.24 в 06:23

Над 450 изпълнители участват в конкурса "15 лалета" в Хисаря

Повече от 450 изпълнители, възпитаници на 64 музикални школи от 31 населени места, ще участват в Националния младежки конкурс за поп и рок музика "Петнадесет лалета".  Дванадесетото издание на конкурса ще се проведе от днес до неделя на сцената на Народно читалище „Иван Вазов 1904“ в Хисаря, съобщи музикалният директор на форума Иван Димов...

публикувано на 25.04.24 в 06:17

Светлина Стоянова идва в Пловдив с постановката "Севилския бръснар"

Оперната прима Светлина Стоянова се завръща в България за участие в постановката „Севилския бръснар“ на Росини на Държавна опера – Пловдив в Дом на културата „Борис Христов“. Младото сопрано със стремителна международна кариера в едни от най-реномираните оперни театри като Ла Скала-Милано, Виенската Щатсопера, Операта в Хамбург, Операта в..

публикувано на 25.04.24 в 06:13