Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Третата Световна е в ход, трябва да спрем производството на бежанци

Няма съмнение, че Третата Световна война е започнала, но тя не прилича и на истинска война, защото е задкулисна и с това още по-неприятна, коментира за Радио Пловдив експертът по сигурност Иван Бяджиев.

Той добави, че все повече се убеждава, че този огромен мигрантски поток не е случаен. Това е план на ДАЕШ, за да бъде завладяна Европа. Атентатът в Брюксел дойде, тогава когато Европа реши да гони мигрантите, защото те искат да се ползват наготово от завоеванията и добрия живот на Стария континент.

Никога не може да пе постигне 100 процента сигурност, затова е добре да се стремим към максимално възможната сигурност,. Това не може да стане обаче без ограничаване на личното пространство на всеки гражданин, без ограничаване на част от свободите ни. Трябва да признаем, че службите по антитероризъм са винаги крачка назад зад атентаторите. Така че хората трябва да проявят разбиране и да решат дали искат сигурност или неограничени свободи без сигурност, каза още Бояджиев.

Според него службите трябва да си помагат, да са единни, а не всяка държава да се грижи сама за себе си. Ние не водим война с исляма, а с "Ислямска държава", с радикалните ислямисти. Парадоксално е приятелски служби да крият информация в тази война, не трябва да има такова разделение. 

Иначе съм оптимист, че мигранти в България не искат да остават. Не трябва да се поддаваме на милозливите и сълзливи настроения относно бежанците, по-добре е те да не са в нашата страна, каза експертът по сигурност.

С риск да ме сметнат за много жесток човек ще кажа, че всички гета в света трябва да бъдат ликвидирани, а поне временно да се затворят и границите на Европа. Трябва да се спре производството на бежанци, което започна от началото на така наречената "арабска пролет". 

Множество младежи, на които все повече не им се работи, а им се ходят по барове с елитни жени избират лесния път към по-добрия живот и тръгват към ЕС. Идеята е под егидата на радикалния ислям да бъде завладян света и да се създаде Халифат.

Затова за съжаление смятам, че терористичните атаки ще продължат, заключи Иван Бояджиев, като уточни, че България според него не е заплашена сериозно от атентати.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Вилис Цуров

Отказът на президента да участва в срещата на НАТО е лош сигнал

Отказът на президента Румен Радев да участва в срещата на върха на НАТО във Вашингтон не е изненада, като се има пред вид позицията му против помощта на Украйна, каза в интервю за предаването "Точно днес" Вилис Цуров - председател на УС на Съюза на офицерите от запаса "Атлантик". Независимо от това, сигналът, който изпраща страната ни към партньорите..

публикувано на 28.06.24 в 10:24

Аптеките са на кръстопът между грижата и търговията

Собственици на аптеки,  професори от академичните среди и анализатори сядат на една маса, за да обсъдят проблемите в аптечния бранш.  Форумът е тази събота в Пловдив и  поставя темата: „Българската аптека е на кръстопът между фармацевтичната грижа и търговията“.  Форумът се организира от Инициативен комитет на магистър-фармацевти,..

публикувано на 28.06.24 в 10:08

Форум "Азбука.Език. Идентичност" в Пловдив

В зала „Съединение“ на Регионалния исторически музей в Пловдив ще се проведе втората сесия на Международния форум за кирилицата „Азбука. Език. Идентичност“. Форумът е по инициатива на вицепрезидента Илияна Йотова и се организира с подкрепата на Министерство на образованието и науката. Той е продължение на проведения през 2022 г. Международен..

обновено на 28.06.24 в 08:51

Медицината е най-желана специалност в МУ-Пловдив

Ръст на кандидат-студентите за Медицински университет – Пловдив – това показват данните от подадените документи за участие в кампанията за прием. 1950 е общият брой на кандидатите, като миналата година те са били 1740, посочи зам.-ректорът по учебна дейност проф. д-р Веселина Горанова. Превес отново имат жените – 1480, а мъжете са 470...

обновено на 27.06.24 в 16:34

Медийни уроци за 7 клас преди лятната ваканция

Директорът на Радио Пловдив Чавдар Каришев приветства децата и разказа за мисията на радиото. Нашето радио е първото, което звучи онлайн, още от 1998 г.  Децата ни днес са потопени в интернет и за тях  често е трудно, как да преценят кое е истина и кое лъжа. Но, в училище "Алеко", както е известно в Пловдив имат свое радио, където..

публикувано на 27.06.24 в 12:03