Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цацаров поиска ВСС да уволни пловдивски прокурори и следовател

| обновено на 24.03.16 в 14:36

Главният прокурор Сотир Цацаров иска от Висшия съдебен съвет дисциплинарно уволнение на прокурора от Пловдив Петко Минев, на районния прокурор на Девин Мария Дамянова, както и на следователя от Военноокръжна прокуратура полковник Светослав Йосифов. Мотивът е, че те са нарушили Кодекса за етично поведение на магистратите.

Проверката на Инспектората на върховната касационна прокуратура е установила, че прокурор Петко Минев е ползвал близо 2 години автомобил, чиито лизингови вноски са плащани от бизнесмена Атанас Бъбаров. Минев е започнал да плаща лизинговите вноски на колата през февруари тази година, след като разбира, че е проверяван от Инспектората.

Друга проверка на инспекторите е установила, че прокурор Мария Дамянова е в конфликт на интереси, след като е направила така, че тя да разследва кражба на автомобил, в която е замесен непълнолетният и син.

Сотир Цацаров иска уволнението на Светослав Йосифов, защото военният следовател от Стара Загора е нанесъл удари в лицето на 14-годишно момче затова, че е обиждало 11-годишния му син. Освен това той е бутал и заплашвал по същата причина 12-годишно мочиче.

Военноапелативната прокуратура е отказала да  образува досъдебно производство срещу Йосифов, с аргумента, че и двете извършени от него престъпления са от частен характер и в тези случаи наказателно преследване може да има ако има жалба на пострадалите до съда.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Потушават с чешките хеликоптери огъня над село Отец Паисиево

Продължава борбата с пожара над калояновското село Отец Паисиево.   По груби сметки на пожарната до този момент са изгорели около 9000 декара площи, като една част от тях са земеделски земи, съобщи тази сутрин  директорът на пловдивската пожарна ст. комисар Васил Димов.  Военни, хеликоптери от Чехия и доброволци се включват и днес в потушаването на..

публикувано на 18.07.24 в 08:17

Честваме 187 години от рождението на Васил Левски

С отслужване на литургия в чест на Апостола на Свободата в църквата „Свети Николай“ в Карлово ще бъдат тържествено отбелязани 187-та година от рождението на Васил Левски и празникът на града. Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов, общински съветници, родственици на Левски и граждани ще положат цветя на гроба на майката на Апостола Гина Кунчева,..

публикувано на 18.07.24 в 07:43

Съветниците обсъждат паркинга пред частната болница в "Западен"

Общинският съвет ще решава дали да прекрати договора за наем на имота, отреден за паркинг на общински терен пред болница „Пълмед“.   Предложението е на районният кмет на „Западен“ Тони Стойчева, като с него се предлага да се задължи кмета на Пловдив Костадин Димитров да прекрати договора за наем от 6 ноември 2023 година, сключен между Община..

публикувано на 18.07.24 в 07:39

Двата чешки хеликоптера за борба с пожарите са на летище "Пловдив"

Двата хеликоптера от Чехия кацнаха на летище Пловдив. Те ще се включат в борбата с огъня утре, тъй като полети се извършват в светлата част на денонощието, съобщи в ямболското село Воден главният секретар на МВР гл. комисар Димитър Кангалджиев. Стоянов: Ситуацията във Воден започва да се овладява, работи се по обезопасяване на 2 съседни села Вчера..

публикувано на 17.07.24 в 21:18

Дълго поле е новата огнена точка в община Калояново (обновена)

Малко след 21 часа бе отворен пътят за Карлово в района на калояновското село Дълго поле. Той бе затворен заради задимяване преди разклона за гара Калояново, причинено от пожар на стърнища от двете страни на пътя и около жп   линията. Огънят е локализиран от два противопожарни екипа.  Близо два часа движението към Карлово се отбиваше през село..

обновено на 17.07.24 в 20:03