Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството получава пълна подкрепа от партиите от мнозинството

Снимка: БГНЕС

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов връчи членски карти на 500 нови членове от Пловдив и областта. Това стана на традиционния пролетен бал в града под тепетата в присъствието на областните координатори на двете структури – кмета на Пловдив инж. Иван Тотев и Розалин Петков, кметове на райони в града, на населени места, общински съветници и много партийни членове.

„ПП ГЕРБ е в най-добрата си кондиция. Партията повишава своето влияние както след местните избори, така и през последните няколко месеца. Самият факт, че членовете на партията вече са над 90 000 означава, че се движим в правилната посока. Партията е готова на 100% за избори по всяко време“, заяви заместник-председателят на партията. Той подчерта, че ПП ГЕРБ е създадена, за да промени България. „Имахме възможността да имаме първи управленски мандат с министър-председател Бойко Борисов, имаме възможност да имаме втори управленски мандат с премиер Бойко Борисов, Парламентарната група на ГЕРБ е най-голямата в това Народно събрание. С такива кметове като Иван Тотев и останалите в страната, а те са 129 от 265, ГЕРБ продължава своя устрем за стабилност на държавата и за видими резултати в управлението“, каза още Цветан Цветанов.

„Получаваме широка парламентарна подкрепа, както от партиите от Реформаторския блок, които твърдо стоят зад правителството, така и от Патриотичния фронт, АБВ. Знаете, че в диалога, който осъществяваме и с партиите в опозиция, ние можем да решаваме важните национални проблеми, които стоят пред държавата и да се подготвяме за новите предизвикателства като бежанската вълна, как да разширяваме влиянието си в местната власт с реални политики, да се създават повече работни места, с приходи в бюджета, за да се правят повече капиталови разходи и местната власт да усеща подкрепата на държавата, да има повече инвестиции и жителите да живеят в много по-добра среда“, заяви заместник-председателят на партията и председател на Парламентарната група на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той приветства добрият диалог между областните координатори на двете структури Розалин Петков и Иван Тотев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Опустошителна градушка удари Горна Арда

Градушка удари смолянското село Горна Арда и унищожи 90 процента от земеделската продукция. "Много са щетите по пътищата и земеделската продукция в селата от Горното  поречие на река Арда и най-вече в Горна Арда и Сивино. Много от пътищата са  свлечени, има и изкъртен асфалт от пороите“, каза  Мариана Цекова, заместник-кмет на Смолян...

публикувано на 24.07.24 в 20:54

Пожар избухна в изоставени лозя между Драгомир и Мало Крушево

Огнеборци от различни служби на пловдивската пожарна потушават пожар в изоставени лоза и стърнища между селата Драгомир и Мало Крушево.  Огънят е избухнал  около 13:00 часа между общините Съединение и Хисаря.  Няма опасност за населението.   Основна пречка при гасенето е силният вятър, който често мени посоката си. На терен са три трактора и..

обновено на 24.07.24 в 17:11

Д-р Сийка Димчева е уволнена като директор на РЗИ Пловдив

Директорът на РЗИ – Пловдив д-р Сийка Димчева е уволнена от поста. От здравното министерство информират, че поста й заема временно д-р Аргир Аргиров до провеждането на конкурс . Аргиров е общински съветник от ГЕРБ и бивш зам.-шеф на РЗИ в града. Д-р Димчева бе назачена за ръководител на здравната инспекция през 2021 година, заменяйки на..

публикувано на 24.07.24 в 17:03

Рокада в креслото на областния управител в Смолян

С решение на Министерския съвет от днес от длъжността Областен управител е освободен Румен Пехливанов. На негово място се връща предишният областен управител Захари Сираков.  Двамата си размениха официално местата на пети юли, когато се проведе официална церемония. Тогава областният председател на ДПС Румен Пехливанов бе официално представен на..

публикувано на 24.07.24 в 16:31

Описват щетите от пожара в Отец Паисиево, стартира и дарителска акция

14 заявления за еднократна помощ от пострадали от огромния пожар в село Отец Паисиево са постъпили до момента в община Калояново, съобщи пред Радио Пловдив заместник-кметицата на общината Сузана Николова. Тя уточни, че най-сериозно е положението с младо семейство с дете на 1 година и 3 месеца, чийто дом е бил изпелелен, както и на майка с..

публикувано на 24.07.24 в 15:37