Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът гледа мярката на Ройдова, поръчала убийствата на роднини заради наследство

| обновено на 31.03.16 в 09:31
Снимка: 24chasa.bg

Апелативният съд в Пловдив ще гледа мярката за неотклонение на Иванка Ройдова, която е обвинена, че е поръчала убийството на брат си и семейството му - съпругата му, дъщеря му, зет му и двете им деца на 8 и 16 години, заради наследство от 4,5 милиона долара. 

70-годишният мъж трябвало да бъде убит с предозиране на инсулин, а неговите наследници трябвало да бъдат ликвидирани на семейно тържество на Гергьовден, твърди прокуратурата. За мократа поръчка Иванка преговаряла с килъри и им обещавала 10 процента от наследството, т.е. 450 хиляди долара, и имоти в пловдивския регион. 

В ролята на убиеца ДАНС и МВР внедрили агент под прикритие и така се стигнало до предотвратяване на планираното престъпление.

На предходната инстанция Ройдова заяви, че е невинна и обвинението цели да й попречи да търси наследството от баща си. Агентът под прикритие й се представил за служител в адвокатска кантора и тя му дала 3 000 лева, за да проучи наличностите по сметките на баща й в САЩ, а не да подготвя убийството на брат й и неговата рода.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арестуваха 30-годишен скитник за пожара на Гребната база

30-годишен мъж бе задържан за предизвикан пожар в района на Гребната база в Пловдив.  От полицията уточниха, че минути след 16 ч. вчера във Второ РУ е постъпила информация, че горят тревни площи и дървесна растителност до гребния канал. Огънят незабавно е локализиран и потушен от екип на пожарната.  Голям пожар лумна до Гребната база При..

публикувано на 28.07.24 в 11:21

Авариен ремонт затваря част от бул. ,,Цар Борис III Обединител“

Поради авариен ремонт на магистрален водопровод по западното платно на бул. ,,Цар Борис III Обединител“, в участъка от ул. ,,Цанко Дюстабанов“ до кръстовището с ул. ,,Света Петка“ днес се спира движението на МПС и автобусен транспорт  в посочения район.  От  ОП „Организация и контрол на транспорта“ уточняват, че ограничението е в сила за времето..

обновено на 28.07.24 в 09:15

Откриха трета жертва след взривовете в Елин Пелин

Трето денонощие продължават гърмежите в района на Елин Пелин, включително и сега, когато влязохме с колегите със специализираната техника също имаше такива гърмежи, заяви на брифинг тази сутрин вътрешният министър Калин Стоянов. Той съобщи, че е открито тялото на 3-та жертва на взривовете: "Днес очакваме на място следовател и прокурор и ще бъде..

публикувано на 28.07.24 в 09:13

Поевтиняват повечето плодове и зеленчуци на борсите тази седмица

Повечето зеленчуци и плодове и някои основни хранителни стоки поевтиняват на тържищата у нас през седмицата, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. От зеленчуците най-много поевтиняват зелените чушки - с 10,6 на сто до 2,27 лева за килограм. Картофите падат с 5,4 на сто до 1,01 лева за килограм,..

публикувано на 28.07.24 в 08:39

Полицията с драконовски мерки за пловдивското дерби

Заради пловдивското дерби между "Ботев" и "Локомотив" пловдивската полиция предприема редица сериозни мерки. Планирано е засилено присъствие на екипи на полицията и на жандармерията на територията на спортната зона и в града, като служителите имат ангажимент към цялостното обезпечаване на обществения ред и бърза реакция при получени сигнали за..

публикувано на 28.07.24 в 07:49