Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Министър Калфин открива 5-ия Европейски форум за социално предприемачество

| обновено на 31.03.16 в 06:07

Петият Европейски форум за социално предприемачество в Международния панаир в Пловдив ще бъде открит от министъра на труда и социалната политика Ивайло Калфин.

Проявата се организира от Националния съюз на трудово-производителните кооперации и съорганизатори: Европейска комисия, Министерството на труда и социалната политика,  Агенцията за хората с увреждания, Европейската конфедерация на производствените кооперации и социалните предприятия в Европа – СЕКОП, НС на ТПК и други български неправителствени организации.

С богата програма и свои щандове до 3 април ще се представят повече от 100 социални предприятия от над 16 страни. Предвидено е модно ревю на облекла, произведени от социални предприятия. В рамките на форума днес ще се проведе и конференция “Социалното предприемачество – иновативен модел за социално включване и трудова заетост“. До момента у нас има разкрити 155 трудово-производителни предприятия. 

Експерти ще представят добрите европейски практики в социалното предприемачество за растеж и работни места, здравните грижи за хора с увреждания, регионалното и локалното коопериране на структурите от тази система. 

На 1 април е предвидена кръгла маса за проектозакона за социална икономика. Ще се дискутира и специфика в законодателството по социална икономика в страни членове на Европейския съюз.  

Форумът предоставя възможност на социалните предприемачи директно да контактуват с представители на европейските и национални институции и да бъдат запознати с актуалните политики за насърчаване на социалната икономика.


Още от категорията

Дани Каназирева начело на листата на ГЕРБ в Пловдив област

Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите на листите с кандидати за народни представители. Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов ще води две листи – тези в 25 МИР – София град и 16 МИР – Пловдив град.   Областният управител Дани Каназирева ще води листата в Пловдив-област, а министърът на външните работи Екатерина Захариева е водач..

публикувано на 28.02.21 в 15:17

Пловдив ще развива въздушна мобилност

Пловдив вече е част от паневропейска инициатива за членство в общността на градовете за въздушна градска мобилност. Това стана факт след като кметът Здравко Димитров прие официално отправената покана за присъединяване. Четиринадесет града и региони в цяла Европа вече са подкрепили манифеста. Сред тях са Аахен, Амстердам, Хамбург, Лиеж, Малага,..

публикувано на 28.02.21 в 15:06

Връщат "зелените коридори" за ваксиниране

От днес се възстановяват "зелените коридори" за поставяне на ваксина срещу COVID-19 и на хората, които не попадат в целевите групи на фазите първа-четвърта. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването. Председателят на Националния ваксинационен щаб Красимир Гигов е изпратил указания до председателите на Българския лекарски съюз -..

обновено на 28.02.21 в 15:02

1 079 нови случаи на коронавирус

1 079 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие. Положителни са 12,7 на сто от направените общо 8 476 теста.  Най-много са новозаразените в София - 322 . Следват областите Бургас - с 148 и Пловдив - с 70 нови случая. В Пазарджик новозаразените са 29, в Смолян-14. Починали са 39 души, а излекувани - 1 643. Общо 4 674 пациенти с..

обновено на 28.02.21 в 15:02

17 задържани при полицейска проверка

25 шофьорски книжки са отнети за нарушения в серия полицейски проверки в Пловдивска област. 13 шофьори са управлявали автомобилите си под въздействие на алкохол. При един от тях дрегерът е отчел 2,58 промила.  Други четирима са взели наркотици. В 4 случая нарушителите са предложили подкуп на проверяващите полицаи.17 души са задържани. Толкова са и..

публикувано на 28.02.21 в 10:19