Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартира новата система за управление на градския транспорт

| обновено на 31.03.16 в 13:59

От утре в Пловдив стартира новата система за управление на градския транспорт. Информационните табла на спирките ще дават информация за трафика на автобусите, а в тях ще има и система за гласово предупреждаване за наближаващата следваща спирка. 
В началото може да има неточности и "разминаване" на информацията с минута, две, системата трябва да се синхронизира, заяви кметът Иван Тотев. Той призова гражданите да дават предложенията си за подобряване на градския транспорт. 
Все още няма да работят апаратите за продажба на електронни билети в рейсовете. Първо те трябва да бъдат свързани с НАП, което ще отнеме 10-тина дни, по думите на кмета. 
Вече работят сензорите за движение, монтирани на различни точки в Пловдив. Само за час между 3 и 4 следобед вчера на Асеновградско шосе при военното поделение е засечена средна скорост от 110 километра в час. В тунела пък колите са карали със 70 км в час. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Потушават с чешките хеликоптери огъня над село Отец Паисиево

Продължава борбата с пожара над калояновското село Отец Паисиево.   По груби сметки на пожарната до този момент са изгорели около 9000 декара площи, като една част от тях са земеделски земи, съобщи тази сутрин  директорът на пловдивската пожарна ст. комисар Васил Димов.  Военни, хеликоптери от Чехия и доброволци се включват и днес в потушаването на..

публикувано на 18.07.24 в 08:17

Честваме 187 години от рождението на Васил Левски

С отслужване на литургия в чест на Апостола на Свободата в църквата „Свети Николай“ в Карлово ще бъдат тържествено отбелязани 187-та година от рождението на Васил Левски и празникът на града. Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов, общински съветници, родственици на Левски и граждани ще положат цветя на гроба на майката на Апостола Гина Кунчева,..

публикувано на 18.07.24 в 07:43

Съветниците обсъждат паркинга пред частната болница в "Западен"

Общинският съвет ще решава дали да прекрати договора за наем на имота, отреден за паркинг на общински терен пред болница „Пълмед“.   Предложението е на районният кмет на „Западен“ Тони Стойчева, като с него се предлага да се задължи кмета на Пловдив Костадин Димитров да прекрати договора за наем от 6 ноември 2023 година, сключен между Община..

публикувано на 18.07.24 в 07:39

Двата чешки хеликоптера за борба с пожарите са на летище "Пловдив"

Двата хеликоптера от Чехия кацнаха на летище Пловдив. Те ще се включат в борбата с огъня утре, тъй като полети се извършват в светлата част на денонощието, съобщи в ямболското село Воден главният секретар на МВР гл. комисар Димитър Кангалджиев. Стоянов: Ситуацията във Воден започва да се овладява, работи се по обезопасяване на 2 съседни села Вчера..

публикувано на 17.07.24 в 21:18

Дълго поле е новата огнена точка в община Калояново (обновена)

Малко след 21 часа бе отворен пътят за Карлово в района на калояновското село Дълго поле. Той бе затворен заради задимяване преди разклона за гара Калояново, причинено от пожар на стърнища от двете страни на пътя и около жп   линията. Огънят е локализиран от два противопожарни екипа.  Близо два часа движението към Карлово се отбиваше през село..

обновено на 17.07.24 в 20:03