Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив има всички предпоставки да е естественият център на колоезденето

| обновено на 10.04.16 в 16:27

Стотици пловдивчани се включиха в мащабното велошествие под мотото „Аз карам велосипед. Последвай ме“. Цел на инициативата е да бъде насърчено колоезденето в градска среда и популяризиран здравословният начин на живот и придвижване Стартът бе  даден в 11 ч.  на площад „Съединение“.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Пловдив Иван Тотев и двукратният олимпийски шампион Николай Бухалов  поведоха  шествието.  За да се включат в инициативата, дойдоха и районни кметове, представители на общинската управа и много граждани. Всички получиха фланелки с надслова на кампанията и стикер за участие.  Министърът на спорта Красен Кралев и кметът на Пловдив Иван Тотев  се обърнаха към участниците с думите:

Дай, Боже, повече хора, повече деца да се запалят в този спорт! А най - големите производители в България на велосипеди също са от Пловдив. Единственият град в страната със закрит колодрум и всички предпоставки Пловдив да си стане естественият център на колоезденето в България.

Благодаря на г-н министъра, че дойде в Пловдив лично да подкрепи тази кауза! За нас развитието на велосипедния спорт и възможностите за каране на колело са градска кауза. Не само защото имаме 48 километра готови, в момента още сторим. Ще продължим да популяризираме използването на велосипеди. Всички сме закърмени със спорта в този град. Благодаря на всички, които са тук, успех!

Снимка

Масовият велопоход се осъществи по маршрут площад "Съединение", бул. "Марица –юг" до Гребния канал, а финалът на проявата бе  на паркинга зад административната сграда на Община Пловдив на Гребната база. Над 1000 участници на колела от всякакви възрасти подкрепиха инициативата.

Трябва да се пазим много, тъй като шофьорите още не са свикнали с толкова много велосипеди, но ще свикнат, ще ги накараме, подчерта кметът Иван Тотев. 

Празникът на Гребната база продължи със състезания и томбола, а колоездачите получиха наръчници с полезни съвети за безопасно движение с велосипед по улиците на Пловдив.

Снимка





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В "Столипиново" пак пламнаха боклуци

Пожар от запалени отпадъци  избухна  пловдивския кв. „Столипиново“.  По първоначални данни огънят е тръгнал от поредното нерегламентирано сметища на ул. Крайна“, в близост до постройки, съобщиха от противопожарната служба.  Четири пожарни автомобила и един със специализирана автомеханична стълба са на мястото. Няма данни за пострадали и засега не..

публикувано на 14.08.24 в 14:31

Измамници отнеха три апартамента от пловдивчанин

Четирима мъже и жена са измамили 57-годишен пловдивчанин да прехвърли трите си апартамента в Пловдивския квартал „Кючук Париж“ на други хора, като системно го напивали. Районната прокуратура повдигна обвинения срещу петимата, единият от които е бил помагач за измамата, в резултат на която на жертвата са нанесени крупни финансови щети,  на пазарната..

публикувано на 14.08.24 в 13:42

Кметове от пловдивска област се обявиха срещу новата наредба за такса смет

Кметовете от Пловдивска област настояват да се отложи или отмени новата наредба за изчисляване на такса битови отпадъци. Според тях наредбата в настоящия й вариант е неприложима, а основната тежест ще падне върху гражданите. Това стана ясно на среща при областния управител по инициатива на местната власт, посветена на проблемите около въвеждането..

публикувано на 14.08.24 в 13:38

Започна ремонта на читалището в Ръжево Конаре

Ремонтът, който е за 250 000 лева, предвижда смяна на покрива на читалище "Просвета". Той трябва да завърши  до края на ноември тази година.  Проектът е с печелен от община Калояново и е по програма   "Красива България". 

публикувано на 14.08.24 в 13:34

Взеха от Дошков линия №37, поема я друг превозвач

„ Меритранс 2017“ ЕООД поема линия №37 от градския транспорт, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Досега маршрутът на автобус 37 се изпълняваше от „Хеброс бус “ по договор от февруари 2018 г., според който фирмата на Веселин Дошков държеше градските линии с номера 1, 6, 7, 15, 16, 18, 29, 37, 44, 66,..

обновено на 14.08.24 в 12:38