Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Платените паркоместа - на търг

| обновено на 13.04.16 в 14:06

Платените паркоместа за лични автомобили в Пловдив ще се разиграват на търг, ако има повече кандидати. Това съобщи кметът Иван Тотев по повод наредбата за издаване на разрешения за ползване на общински имоти, която предстои да се гледа на сесия на Общинския съвет.

Цената от търга ще се плаща еднократно, след това спечелилите ще плащат по 15 лева месечно, за да паркират колата си пред блока. Всеки апартамент ще има право само на едно платено гарантирано паркомясто. Ако семейството има повече коли, останалите ще могат да паркират безплатно в района, но където намерят място.
 

Платените паркоместа няма да могат да се обособяват върху градинки, зелени площи или на улиците, поясни Иван Тотев. Те ще се правят на мястото на тенекиените гаражи или на места по преценка на главните архитекти на 6-те пловдивски района. В момента в града има 8 000 ламаринени гаража, това значи, че общината може веднага да осигури 11 000 платени паркоместа, пресметна кметът.

Гражданите ще могат да пазят местата си с подвижни колчета, които ще са еднакви за всички райони. До монтирането им паяците ще работят денонощно, за да гарантират на платилите място, че ще го използват, дори и друг да е спрял на него, обясни Тотев.


Още от категорията

Нова специализирана операция в Басейнова дирекция Пловдив

Нова специализирана операция  в Басейнова дирекция Източнобеломорски район. Тя се извършва от  Специализираната прокуратура, Антикорупционната комисия и пловдивската полиция, каза за Радио Пловдив директорът й ст. комисар Йордан Рогачев.  Рогачев не коментира дали до този момент има нови арести.  Очаквайте подробности. Преди дни Прокуратурата..

публикувано на 28.02.20 в 08:41

Властите в пловдивско с всекидневни наблюдения на здравната картина

До този момент няма регистриран случай на коронавирус в пловдивско, а мониторингът ще се прави всеки ден, съобщиха от Областния кризисен щаб. На сайта на РЗИ в секцията Здравна просвета  е публикувана подробна информация за заразата и как да се предпазваме, в това число и указания за действия в случай на връщане от рисков регион или съмнения за досег..

публикувано на 28.02.20 в 08:21

Тържествен молебен в Пловдив за 150 години Българска Екзархия

Тържествен молебен  по повод 150-годишнината от Българската Екзархия ще бъде отслужен в храм „Св. Богородица“ в Пловдив. По-късно  в Културен център  „Тракарт“ ще бъде открита документална изложба, посветен на паметното събитие. В програмата участва Хорът на пловдивските момчета  „Стефка Благоева“ с диригент Милка Толедова. На тази дата..

обновено на 28.02.20 в 08:11

В село Брестовица и днес водата е негодна за пиене и готвене

Кметът на община Родопи Павел Михайлов днес се среща с директора на РЗИ и с управителя на ВиК Пловдив във връзка с повишеното количество на манган във водата на село Брестовица. Това съобщи той в ефира на Радио Пловдив преди минути. По думите на Михайлов, общината е реагирала веднага след като е получила информация за замърсяването. Изпратихме..

публикувано на 28.02.20 в 07:42

Манган във водата на Брестовица, да не се ползва за пиене и готвене

Водата в Брестовица е негодна за пиене и готвене заради завишени стойности на манган. Употребата за други домакински нужди е безопасна. От РЗИ са установили, че съдържанието на манган е 65 микрограма на литър при максимално допустима стойност от 50 микрограма. Сигналът в РЗИ е подаден от ВиК – Пловдив  и след сигнали на жители на селото, че от..

обновено на 28.02.20 в 06:32