Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двудневният фестивал "Здравей, Здраве" започва в Пловдив

| обновено на 16.04.16 в 09:51

Пловдивският фестивал на здравословния живот "Здравей, Здраве" ще се проведе на 16 и 17 април в Дома на културата "Борис Христов".

Тазгодишното издание е посветено да децата и носи мотото: "Децата в нас, децата около нас".  Всички подготвени теми и презентации слагат на фокус грижата ни като родители, учители, възпитатели на децата, които днес носят нова информация и качества на земята- чувствителни и талантливи, деца-учители на своите родители. 

Повече от 65 лектори с утвърдени качества и опит ще се представят в лекционните зали на сградата. Предвиден е детски кът и работилници, където аниматори и опитни специалисти ще се занимават с децата докато родителите обхождат фоайетата с изложените стоки и услуги, всички с поглед към здравето. И тази година спортната програма ще бъде богата и активна, провеждаща се в две зали на последния етаж на Дома на културата и на открито в градската градина. 

Съорганизатори и партньори на фестивала са Община Пловдив, дирекция "Спорт и младежки дейности" и фондация "Пловдив 2019".
Пловдивският фестивал на здравето се превръща в национален и през тази година ще се проведе последователно в още пет града в страната - Ямбол, Кърджали, Казанлък, Троян и Търговище. Ямбол ще бъде домакин на фестивала на 23 и 24 април, Кърджали - на 7 май, Казанлък - 7 и 8 май, Троян 11 и 12 юни, Търговище - 8 октомври.

 Снимка

Любов Миронова е автор на програмата за обучение „Виолетовата жаба”, специално създадена за деца с енергично изразена индивидуалност и техните родители. В тази връзка Любов провежда обучения на учители в детските градини и училищата в цялата страна през последните седем години. 

В програмата на фестивала тя е първият участник с лекцията  - Създаване на здравословна среда за деца – физическа, психическа и емоционална.

В прикачения звуков файл можете да чуете рецептата й това да се случи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Водач загина при катастрофа на пътя Пловдив - Карлово, край Песнопой

Тежка катастрофа в района на село Песнопой блокира движението по пътя Пловдив - Карлово, съобщиха от полицията.  Според предварителните данни около 19.20 ч. се ударили два автомобила - "Ситроен" и "Сузуки".  След сблъсъка втората кола изхвръкнала извън пътя, а от пристигналите екипи на Спешна помощ, полицията и пожарната е констатирана смъртта..

публикувано на 01.10.24 в 21:37

Разследват връзка в Министерството на културата по схемата "Разград"

Прокуратурата разследва евентуална връзка в Министерството на културата за източените пари от театрите по схемата „Разград“. Това стана ясно на днешното съдебно заседание в Пловдив, на която програмистът Петко Писков от Пазарджик,   сочен за мозък на схемата, остава в ареста.  Проверяват Родопския театър за участие в схемата "Разград"..

обновено на 01.10.24 в 17:57

Пак глоби за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци

Глоби от 300 до 800 лева ще бъдат наложени на 34 нарушители за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци, съобщават от Община Пловдив. Нарушенията са констатирани от 1 до 30 септември и са съставени 34 акта, съобщи главен инспектор Тодор Боюклийски, началник на сектор „Общинска полиция“.  24 от актовете са за изхвърляне на отпадъци извън определените..

публикувано на 01.10.24 в 15:46

Започна строежът на нов път от КЦМ до Куклен

Първа копка на нова отсечка на пътя към Куклен направиха кметът Мария Белчева и Румен Цонев, председател на Съвета на директорите на Холдинг КЦМ 2000.  Трасето ще е с дължина от близо 700 метра и ще изведе основния трафик от и до Куклен извън досегашния път, който ще остане за ползване основно от камиони, обслужващи металургичното предприятие,..

публикувано на 01.10.24 в 15:35

Връщат отново в ареста подсъдимия по делото "Дебора"

Подсъдимият по делото "Дебора“ Георги Георгиев отива отново в ареста. Това става след като окръжния съд в Пловдив отмени определението на районните магистрати за "домашен арест".   Георгиев е с три обвинения - за отправена закана за убийство към Дебора Михайлова, за насилствено рязане на косата на младата жена и за нанасянето на 18 порезни..

публикувано на 01.10.24 в 14:52