Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Двудневният фестивал "Здравей, Здраве" започва в Пловдив

| обновено на 16.04.16 в 09:51

Пловдивският фестивал на здравословния живот "Здравей, Здраве" ще се проведе на 16 и 17 април в Дома на културата "Борис Христов".

Тазгодишното издание е посветено да децата и носи мотото: "Децата в нас, децата около нас".  Всички подготвени теми и презентации слагат на фокус грижата ни като родители, учители, възпитатели на децата, които днес носят нова информация и качества на земята- чувствителни и талантливи, деца-учители на своите родители. 

Повече от 65 лектори с утвърдени качества и опит ще се представят в лекционните зали на сградата. Предвиден е детски кът и работилници, където аниматори и опитни специалисти ще се занимават с децата докато родителите обхождат фоайетата с изложените стоки и услуги, всички с поглед към здравето. И тази година спортната програма ще бъде богата и активна, провеждаща се в две зали на последния етаж на Дома на културата и на открито в градската градина. 

Съорганизатори и партньори на фестивала са Община Пловдив, дирекция "Спорт и младежки дейности" и фондация "Пловдив 2019".
Пловдивският фестивал на здравето се превръща в национален и през тази година ще се проведе последователно в още пет града в страната - Ямбол, Кърджали, Казанлък, Троян и Търговище. Ямбол ще бъде домакин на фестивала на 23 и 24 април, Кърджали - на 7 май, Казанлък - 7 и 8 май, Троян 11 и 12 юни, Търговище - 8 октомври.

 Снимка

Любов Миронова е автор на програмата за обучение „Виолетовата жаба”, специално създадена за деца с енергично изразена индивидуалност и техните родители. В тази връзка Любов провежда обучения на учители в детските градини и училищата в цялата страна през последните седем години. 

В програмата на фестивала тя е първият участник с лекцията  - Създаване на здравословна среда за деца – физическа, психическа и емоционална.

В прикачения звуков файл можете да чуете рецептата й това да се случи.

Още от категорията

Неспазена дистанция е причината за катастрофата на АМ "Тракия"

Повече от 3 часа бе спряно движението в района на 114 км на автомагистрала "Тракия" заради верижна катастрофа, при която изгоряха 3 автомобила. Малко след 19.30 ч. трафикът бе освободен, съобщиха от полицията в Пловдив.  И трите автомобила, които се удариха верижно в посока Бургас, са напълно изгорели.  От полицията уточниха, че по..

публикувано на 26.05.22 в 19:29

Катастрофа затвори АМ "Тракия" в посока Бургас, задръстването е огромно

Верижна катастрофа спря движението в района на 114 км на магистрала "Тракия" в посока Бургас.  Ударили са се 3 автомобила, като единият от тях се е възпламенил. По-късно са се запалили и другите две коли от катастрофата.  Два противопожарни автомобила от РСПАБ - Стамболийски са насочени към мястото на инцидента, сигнал за който е получен около..

обновено на 26.05.22 в 17:22

ВЕЦ-ът до Кадиево не замърсява водата на Брестовица с манган

Мини ВЕЦ-ът край с. Кадиево, построен през 2015 година, няма нищо общо със замърсяването на водата в Брестовица с манган. Това съобщиха от фирмата след приключването на проверка, поръчана от тях.  Инж. Даниела Бакларова обясни, че  причините за повишено съдържание на манган в питейните води на Брестовица са две. Първата е наличие на..

обновено на 26.05.22 в 17:04

Приеха Плана за интегрирано развитие на Пловдив

Поредица от изказвания от различните групи в местния парламент предизвика приемането на Плана за интегрирано развитие на община Пловдив (ПИРО).  Дебатът продължи повече от час, но в крайна сметка статегическият документ, който предвижда инвестиции за над 1 милиард лева до 2027 година , бе приет с 35 гласа за, 1 против и 9 въздържали се...

обновено на 26.05.22 в 17:03

Пловдивските съветници дадоха зелена светлина на "Екобус"

Пловдивските съветници вече учредиха общинското дружество „Екобус“.  Предложението на подкрепиха 36 съветници, нямаше против, а от гласуване са въздържаха 9.   От  Демократична България предложиха да отпадне апорта на терен от над 18 хил. декара за дружеството, но това не бе прието. Така учредяването на „Екобус“ бе гласувано с първоначалните..

обновено на 26.05.22 в 17:03