Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Красимир Мурджев е новият председател на БСП - Пловдив

| обновено на 16.04.16 в 15:29

Професорът бе един от четиримата претенденти  за поста, заедно с Илия Гатев, Петър Бояджиев и Тодор Кръстев.

След като останалите трима си направиха отвод и след решение за явно гласуване, той оглави градската организация на БСП с тотална подкрепа на 159  от 161 присъстващи делегати на Градската партийна конференция. 
В интервю за Радио Пловдив новият лидер обяви, че ще бъде диалогичен, но твърд в отстояването на социалистическите идеи. По неговите думи именно идеологическото разколебаване в годините на прехода е лишило партията от доверието на традиционния й електорат.
Като пример за действено опозиционно поведения в Пловдив, Красимир Мурджев обяви, че партията започва подписка, за да спре влизането в сила на наредбата за платено паркиране.
Проведеният вот се състоя след силна самокритика, която прозвуча в отчетния доклад за миналия ръководен екип, воден от Георги Гергов. Срив на доверието и числения състав на партията и слаба комуникация с националното ръководство констатира  организацията, както и низходяща тенденция в петте изборни кампании  в рамките на своя мандат - като най-слаб е резултатът на последните местни избори. 

Пловдивските социалисти се обявиха за обновяване на ръководствата на всички нива и поставиха като цел подмладяване на партийните структури с нови членове сред хората в активна възраст.

В отчетния доклад се каза още, че партията трябва да създаде своя телевизия, защото политиките й не намират подобаващо отразяване дори в партийния печат.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Еко базар в парк "Гарнизонна фурна" в район "Западен"

В пловдивския район „Западен“ започва четвъртото издание на инициативата Re:Bazaar.  Под мотото „Зелен западен”  в парк “Гарнизонна фурна” – на кръстовището между бул. “Пещерско шосе” и “Копривщица”,  ще се проведат базар на употребявани вещи, образователни игри, работилници за рециклиране, ще има спорт и забавления. В специално обособена зона..

публикувано на 16.06.24 в 11:01

„5 минути за твоето здраве“ днес в Дондуковата градина

Пловдив се включва в кампанията „5 минути за твоето здраве“, насочена към превенцията на рака на белия дроб и борбата с тютюнопушенето. Кампанията предвижда безплатни изследвания на функцията на белите дробове и основни здравни показатели чрез станция за телемедицина. Високотехнологичните изследвания ще се правят в рамките на 5 минути в..

обновено на 16.06.24 в 09:27

Температурите се повишават, днес в Пловдив 32°

Днес ще бъде слънчево , след обяд над планините и планинските райони ще e с купеста облачност. На отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали, възможно е и да прегърми. Ще остане почти тихо. Максималните температури ще са предимно между 28° и 33°, в Пловдив – 32°. В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста..

обновено на 16.06.24 в 09:25

Затвориха за движение Бетонния мост

Движението по Бетонния мост в Пловдив вече е напълно ограничено. Това се случи минути преди 12.00 ч., когато официално бе даден старт на реконструкцията на съоръжението, която ще продължи следващите шест месеца.  Премахването на асфалта започна още днес.  От 12 часа утре затварят за движение Бетонния мост Въпреки намаления трафик в събота и..

обновено на 16.06.24 в 09:19

Отслужиха първата литургия на български език в Дубай

Пловдивският митрополит Николай и Западно- и Средноевропейският Антоний отслужиха света литургия в храма на Антиохийската православна църква "Св. Благовещение" в Джебел Али, Дубай. Така те основаха Българската православна църковна община "Свети Иван Рилски" в Обединените арабски емирства. Службата стана възможна с благословението на Негово Блаженство..

публикувано на 15.06.24 в 16:52