Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП разчита на ветото на Зико за преместваемите гаражи

Снимка: Антоанета Петричанска

Надявяме се областният управител да върне гласуваната от Общинския съвет наредба за премахване на преместваемите гаражи и за създаване на нови паркоместа, тъй като това не е решение на проблема. Това заяви от името на групата на БСП в местния парламент пловдивският депутат от левицата Георги Търновалийски. По думите му, има няколко правни основания за връщането на наредбата като на първо място е неспазеният 14-дневен срок за запознаване на гражданите с новите разпоредби. 

Търновалийски обясни, че проектът на наредбата е публикуван на 30 март на официалната страница на община Пловдив, а на 12 април тя вече е гласувана от Общинския съвет. Отделно, според Търновалийски, таксата, която общината ще събира за паркомясто от гражданите, е необоснована спрямо изискванията на Закона за местните данъци и такси. 

Има ограничения в отдаването на общинска собственост под наем, посочи Търновалийски и допълни, че в разходите никъде не са споменати времето, ресурсът и материалите, които ще се изразходват за благоустрояването на тези терени. Това изобщо няма да е безплатно за общината и пак ще се харчат бюджетни средства, подчерта Георги Търновалийски. 

Колегите му от левицата в местния парламент се надяват областният управител да върне решението за ново разглеждане и да бъде взето правилното решение. А то е да се изграждат нови паркоместа в града, обясни Търновалийски.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Полицията разкри цех и магазини за фалшиви автоаксесоари

Голямо количес тво фалшиви аксесоари за автомобили иззе полицията в при специализирана акция в Пловдив и Асеновград.   1 200  комплекта автоаксесоари с логото на известна търговска марка, без съгласието на притежателя на патентното право са открити и конфискувани в сряда от отдел "Икономическа полиция" в четири  магазина и производствен цех  на една..

публикувано на 26.04.24 в 14:19

С 2,8 млн. лева три забавачки в "Тракия" са напълно обновени

В пловдивския район „Тракия“ вече няма несанирана детска градина освен детската ясла „Слънчев рай“. Това обяви кметът на Пловдив Костадин Димитров при откриването на ремонтираната Детска градина „Еделвайс“ в района. Градината беше санирана със средства по проект, финансиран от Норвежката програма, който включва още две детски градини в..

публикувано на 26.04.24 в 13:19

"Възраждане" регистрира листата си с кандидат-депутати в Пловдив

Партия "Възраждане" е първата в Пловдив, регистрирала кандидат-депутатската си листа в 16-та РИК. На първо и второ място в нея са досегашните народни представители от града Ангел Георгиев и Емил Янков.  Листата включва 12 кандидати, като на 3-то, четвърто,  6-то и 7-мо  място са общинските съветници Иван Пенков, Елена Грозданова, Господин Апостолов..

публикувано на 26.04.24 в 12:51

Правим всичко възможно да няма санкции по проекта за Небет тепе

Все още водим разговори за оградата на Небет тепе с институциите. Това, което трябва да се случи, е община Пловдив да не губи средства по проекта - заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров пред журналисти.  Той припомни, че до края на годината средствата за археологията са били осигурени по програма, но от 31 декември всичко се плаща от общинския..

публикувано на 26.04.24 в 11:31

Оставиха в ареста тримата рекетьори, изнудвали жена за 173 000 лв.

Пловдивският Окръжен съд отави в ареста групата от трима софиянци, сред които майка на две малки деца, обвинени за изнудване на жена за 173 000 лв.  Семейната двойка Николета Петкова и Теодор Сергиев, както и Филип Спасов са заплашвали и изнудвали 46-годишната Атанаска Домусчиева от Стамболийски да им преведе крупната сума.   Изнудването е..

публикувано на 26.04.24 в 10:49