Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паднало дърво удари учителка, клони, кабели и ЖП бариера хвърчат от вятъра

| обновено на 20.04.16 в 17:39

Клоните на прекършено дърво  удариха млада жена на тротоара пред училище  „Яне Сандански“ в Кючук Париж. 

За щастие, тя е пострадала леко и се е разминала само със силен стрес,  разказаха  от училището,  където жената работи като ресурсен учител.  За всеки случай учителката е откарана в спешен медицински център за наблюдение.  Тя е без сериозни травми, но е силно уплашена, разказа кметът на район "Южен" Борислав Инчев, който веднага пристигна на мястото. 

По думите му, в района има още такива опасни дървета, затова той спешно свиква комисия от еколози, с които ще се прецизира кои от тях трябва да бъдат незабавно отстранени или само подрязани. ще няколко паднали дървета, изпочупени клони и отнесени ламаринени покриви са резултатите от силната буря, която се вихри над града от сутринта.  

Рухнали дървета има на бул. „Пещерско шосе“ 153,  и на улиците „Стефан Стамболов“ и „Любен Каравелов“. Последната е пресечка на бул. „Васил Априлов“  където дънерът е смачкал предпазните съоръжения, ограждащи ремонтните  дейности. 

Преди обед бурята отнесе една от бариерите на ЖП прелеза на булевардите "Шести септември" и "Копривщица". За известно време той бе затворен до монтирането на нова, което предизвика задръстване на трафика в тази посока. Движението там вече е нормализирано.  

Откършени клони се стовариха върху малък "Мерцедес" , паркиран на ул. "Тракия" до №27. 

Кабели за високо напрежение са се скъсали и паднали  на улиците „Граф Игнатиев“, „Авксентий Велешки“  и "Петко Д. Петков“, съобщиха от пожарната, чийто екипи вече са отстранили опасностите.  

Ламаринени покриви са отнесени от вятъра по улиците „Дрин“ и „Петко Д. Петков“. 

Снимка

На  над 20 сигнала за строшени клони,  съборени саксии и отнесени тенти на заведения на открито са се отзовали екипите на пожарната и на общинското предприятие „Градини и паркове“. 

Бурният вятър в Асеновград срути част от изолацията на сградата на основно училище "Петко Каравелов". При инцидента няма пострадали ученици и преподаватели, тъй като мазилката от фасадата е паднала по време на учебни занятия, потвърди директорът на дирекция "Хуманитарни дейности" в общината Величка Стойчева. 

Експерти са извършили оглед на място и след оценяване на щетите ще започне възстановяване на срутената зона. Мястото е обезопасено с обозначителни ленти, за да се предотвратят други инциденти. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

4-ти ден продължава борбата срещу огнената стихия в Калояново и Хисаря

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.   Заради тлеещи огнища и очакваните високи температури обаче на място остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са били разположени няколко екипа на пожарната,..

обновено на 15.07.24 в 08:43

Пловдив събира на форум учители в чужбина

Пловдив е домакин на двудневен семинар за учители от българските училища в чужбина. Днес и утре в къща музей „Христо Г. Данов“, Стария град ще се проведе семинар на темата „Учителят зад граница между „Възрожденските“ предизвикателства и методическите решения“. Форумът се организира от екипа на Пловдивския университет „Паисий..

публикувано на 15.07.24 в 08:32

Министър Запрянов ще открие новата полоса в Граф Игнатиево

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще открие официално новата полоса за излитане и кацане в Трета авиационна база в село Граф Игнатиево. Той ще връчи Акт 16 на командира на авиобазата бригаден генерал Николай Русев. В рамките на церемонията ще се извърши пребазиране на самолети МиГ-29 от летище Пловдив, с което се подновява..

публикувано на 15.07.24 в 08:27

Следят с дронове пожарите в Средна гора, усложнена обстановка до Иван Вазово

Трети ден продължават пожарите в общините Хисаря и Калояново.  Целият терен на пожара  обхваща над 15 хиляди декара гора и равнинни площи и се наблюдава с дронове. На място днес пристигна началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който дойде, за да се увери, че ситуацията е под контрол и да съдейства, ако е необходимо, с допълнителни сили и..

публикувано на 14.07.24 в 16:27

Жители на село Брезе протестираха в Девин

Жители на родопското село Брезе протестираха в Девин с искане за подмяна на водопроводната мрежа и ремонт на пътища. Протестиращите се събраха на входа на Девин и в шествие  преминаха близо два километра до сградата на Общината. Издигнаха знамена и плакати с надписи:  "Брезе ще го има" и "Искаме  водопровод и канализация пътищата"...

публикувано на 14.07.24 в 15:24