Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкрасяват Карлово с 16 милиона лева

До 2019-та година всяко училище в Карлово ще бъде модернизирано и ще има спортна площадка, ще бъдат ремонтирани и реконструирани читалища, музеи, ще се разширяват и детските градини, ще се обособят и нови пешеходни зони, съобщи за Радио Пловдив кмета Емил Кабаиванов.

Мащабното благоустрояване стават възможно след като МРРБ одобри инвестиционна програма от 16 милиона лева за разнитието на подбалканския град.

Програмата е обемна и до края на 2019 година трябва да сме готови с нейната реализация, защото сме предвидили още осем обекта, за около 7 милиона лева, който бихме могли да ремонтираме от 2019 до 2022 година, уточни Кабаиванов. 

Кметът добави, че конкурсът за избор на проектанти е вече стартиран, през юли трябва да са готови проектите, а до края на лятото ще бъдат избрани и изпълнителите, за да може от началото на есента да започне и работа по обектите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

КТД за лекарите във всички болници е нонсенс

Колективен трудов договор за лекарите от всички болници е нонсенс. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив професор Борислав Китов, член на УС на Регионалната колегия на БЛС в Пловдив. Той смята, че такъв документ, който да важи за всички болници, е допустим, но в частта за работните заплати на медицинските..

публикувано на 05.06.24 в 10:35

С обществен дебат ще тестват идеите за Братската могила

Широк обществен дебат за раширяване на функциите и социализирането на Братската могила ще бъде направен след като мемориалният комплекс бъде приведен в едно добро състояние. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Пламен Панов, заместник-кмет по култура, археология и туризъм. „Братската могила е мемориален комплекс. Ние няма как да сменяме..

публикувано на 05.06.24 в 10:09

В здравеопазването никога не е имало такава несигурност

Колектгивният трудов договор не само в частта му "Заплати" е трудно изпълним, но той има още други неща, които сякаш останаха "зад кадър" и не са предмет на договаряне, защото не сме пристъпили към реално договаряне.  Депозираните от синдикатите предложения са смайващо завишени и трудноизпълними от всички , заяви пред Радио Пловдив..

публикувано на 04.06.24 в 16:29

Чистят Младежкия дом с химикали и пясъкоструйка

Три варианта за почистване на фасадата на Младежкия дом в Пазарджик бяха обсъдени по време на днешната дискусия с участието на архитекти, строители, експерти и граждани, съобщи кметът на Пазарджик Петър Куленски . Първият , но най- скъп вариент е химичният, при който мраморът се запазва, но резултатът не е добър при почистването на варовика..

обновено на 04.06.24 в 16:27

Отново воден режим в Перущица

Перущица отново е на воден режим поради намален дебит в 1 от 2-та водоизточника, снабдяващи града. От ВиК – Пловдив, съобщават, че чешмите в ниската зона пресъхват от  17:30 ч. до 20:30 ч. и от 01:00 ч. до 05:00 ч.    От водното дружество уточняват, че въведеният режим ще търпи промяна в зависимост от дебита и нивото на водата в кладенеца..

обновено на 04.06.24 в 16:15