Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концерт "Великден за Георги" в ЖР "Тракия"

| обновено на 27.04.16 в 17:05

Благотворителен концерт „Великден за Георги“ ще набира средства за лечението на 15 годишното момче, което страда от прогресивна мускулна дистрофия. 

Препоръчано е лечение в Тел Авив. В помощ на каузата  От 17 .30 часа в район „Тракия“ пред паметника Хан Крум започва започва концерт с участието на Рафи, ученици от СОУ „Св. Седмочисленици“, СОУ „Софроний Врачански“ и Едит Унджиян.

Лечение на мускулната дистрофия в България няма и затова близките на Георги се насочват към Израел за необходимите процедури чрез биокорекция. Само за първия курс на лечение обаче е необходима  непосилна за едно семейство сума, съобщи майката на Георги – Ваня Рангелова, която е получила отказ от Фонда за лечение на деца в чужбина. 

Всеки ден състоянието на детето се поддържа с физиотерапия, която обаче не се поема по Здравната каса. Само преди броени дни бяха събрани около 2 хиляди лева по време на кампанията „Живи стативи“, организирана от съучениците на Георги от училище „Свети Седмочисленици“. Общата събрана сума до момента е около 18 хиляди лева. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Църквата почита Светите Вяра, Надежда, Любов и София

Българската православна църква почита паметта на Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София и отдава почит на на добродетелите, които ни крепят - вярата, надеждата, любовта и мъдростта. Преданието разказва, че през втората половина на І век в Рим живяла благочестива християнка, която се казвала София. Тя имала три дъщери, които..

публикувано на 17.09.24 в 08:42

Отваря обновеният студентски стол "Байкал"

Реновираният Студентски стол „Байкал“ ще бъде открит официално. На церемонията ще присъстват представители на държавната и местната власт, както и студенти от всички пловдивски университети. Студентският стол на бул. „Цар Борис III Обединител“ 136 възобновява работата си след 10-годишно прекъсване по инициатива на Студентските съвети на..

публикувано на 17.09.24 в 08:24

Трима в ареста, пребили мъж за чат с жената на един от тях

В  Пловдив задържаха трима мъже за закани с убийство, а на един от тях и за нанасяне на телесна повреда на 26-годишната му приятелка при условията на домашно насилие, съобщиха от районната прокуратура.  От прокуратурата са повдигнали обвинение на 28-годишен мъж за побой над 26-годишната му приятелка при условията на домашно насилие. Двамата живеели на..

публикувано на 16.09.24 в 17:54

Тържествено откриха новата детска градина в Браниполе

Със символично пускане на бели гълъби в небето над Браниполе официално бе открита новата сграда на детска градина „Синчец“ в село Браниполе.  Лентата прерязаха кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов, кметът на селото Даниела Стоилова и директорът на детското заведение Добромира Мурджева. Новата детска градина е разположена на разгърната застроена..

публикувано на 16.09.24 в 15:51

Проф. Галин Цоков удари звънеца в ОУ "Христо Смирненски" в Раковски

"Изключително съм развълнуван да бъда в тази ваша общност. Децата са нашето бъдеще, на първокласници им пожелавам да са любопитни към знанието.  Вашата нова сграда е първата по проект на МОН, изграден е нов учебен корпус по него", каза в Раковски министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков. Той откри новата учебна година в основно училище..

публикувано на 16.09.24 в 14:58