Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Все пак ще паркираме за 15 лева пред блоковете, прегласуват наредбата

| обновено на 09.05.16 в 14:45

Наредбата за платено паркиране  в междублоковите пространства ще бъде  прегласувана на предстоящото заседание на Пловдивския ОбС на 17 май.Тя  предвижда  гражданите, които желаят да имат  запазено място за паркиране, да заплащат 15 лв месечно. 

Решението за изменение в общинската наредба, с която металните гаражни клетки се премахват и на тяхно място се  оформят  зони за паркиране, бе оспорено от областния управител Здравко Димитров. Кметът Иван Тотев  заяви, че  със „санирането“ на предложението ще бъдат изчистени някои грешки по процедурата, като цената обаче остава непроменена. 

Припомням, че промяната в наредбата  предвижда  определените от районните администрации места за паркиране да бъдат  разигравани чрез търг. 

Аргумент за оспорване на предложението  от областния управител обаче бе, че с някои от текстовете  се ограничава разпределението на местата за местодомуване на автомобилите без гаражи. 

На  сесията в четвъртък  ще бъде  гласувано отново и  решението за въвеждане на синя зона от двете страни на  бул. „Мария Луиза“. Тотев  подчерта, че идеята за това е на общинските юристи, поради това, че за основание е посочен правилник, който вече не е действащ. 

Синята зона  на бул. „Мария Луиза“ ще започне да действа от 1 юни, след като съветниците утвърдят предложението за въвеждането й.  До 1 юни ще бъдат поставени и автоматите за продажба на талони за зоната, заяви още кметът Иван Тотев.   


Още от категорията

Румен Радев поиска цялата власт без да каже защо

В отговор на призива на президента за оставка на правителството вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че в обръщението си Радев е поискал цялата власт в страната, без да обясни защо. Той добави, че президентът е обявил правителството за мафиотско, след като прокуратурата е повдигнала обвинение към двама от съветниците му. Кабинетът няма да иска..

публикувано на 11.07.20 в 16:42

Шестима от 11-те заразени с COVID-19 в Пазарджик са в болница

През последното денонощие за област Пазарджик са потвърдени единайсет положителни проби за Коронавирус, съобщиха от РЗИ. Шестима от заразените са хоспитализирани, а останалите петима са в домашна изолация. Изпратените проби през вчерашния ден са 62.  Под карантина през деня са поставени 31 души, а общият им брой за областта е 1072...

обновено на 11.07.20 в 15:47

Румен Радев поиска оставката на правителството и на главния прокурор

В обръщение към нацията президентът Румен Радев поиска оставките на правителството и на главния прокурор. Забавянето им, каза Радев, тласка страната към безизходица и хаос. Опитите на премиера да прехвърли отговорността за общественото напрежение не могат да заблудят никой, който познава ситуацията в България, каза Румен Радев. Корупцията, всяването..

публикувано на 11.07.20 в 15:19

Напрежение и сблъсъци в "Росенец" /обновена/

След сблъсъци и размирици в парк „Росенец, полицията допусна протестиращите да отидат до морския бряг, близо до имението свързано с Ахмед Доган. С тях към брега тръгнаха кметът на Бургас Димитър Николов, представители на "Да, България" и общински съветници от Бургас.  Полицаи с шлемове и служители на жандармерията охраняват протестиращите и..

обновено на 11.07.20 в 13:26

Членове на ДПС не допуснаха "плажуващи" от "Да, България"

Стотици се събраха в парк "Росенец", където в 11 часа трябваше да се състои масово ходене на охраняемия плаж до почивния комплекс на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, организирано от "Да, България".  Заради масовото присъствие на членове и симпатизанти на Движението и образувания полицейски кордон Христо Иванов и участниците в акцията не..

обновено на 11.07.20 в 10:30