Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Среща с Нешка Робева в Дома на киното в Пловдив

Нешка Робева  идва в Пловдив  за да представи посветения на нея  филм “Легендата”. Лентата на  режисьора Владимир Щерянов е плод на 15-годишен труд  за  проучване на богатия архив на златните момичета и десетилетната творческа биография на Робева – 361 медала за България, 7 абсолютни световни, 10 европейски и 2 вице олимпийски титли, стотици спектакли у нас и зад граница за последните 15 години. 


Един вълнуващ и наситен с динамика филм, какъвто е и животът на легендарната състезателка, треньорка и хореограф. 

През 80-те и 90-те години на ХХ век "златните момичета" на Нешка Робева печелят стотици медали на световни, европейски първенства и олимпиади. 

Снимка

Спектакълът на нейната театрална трупа "Два свята" е игран 26 пъти при препълнена зала 1 на НДК и става  първият български спектакъл, игран на Бродуей.  ”. 

Срещата с Нешка Робева  ще бъде преди  излъчването на филма „Легендата“ в Лъки Дом на киното. Началото е в 19 часа.

СнимкаОще от категорията

Онлайн e водещото кариерно изложение Career Show 2020

Водещото кариерно събитие в България - Career Show 2020 - ще се проведе на 24 и 25 ноември изцяло онлайн.  Целта на Career Show е да свърже квалифицирани кадри с подходящите за тях работодатели и да направи процеса по подбор на персонал максимално ефективен. Интересът към събитието тази година е изключително засилен. В него ще вземат участие..

публикувано на 24.11.20 в 09:07

Матей Матеев с изложба живопис във "Възраждане"

Изложба живопис „Какво направих“ на Матей Матеев ще се открие в двора на галерия “Възраждане“ в Стария град. В нея художникът включва картини със сюжети от негови любими цветя, от Атон и реплика към Владимир Димитров - Майстора.  Идеята е с красотата на цветята и енергията на места като Атон да се защитим във времето не само на вируса, но и..

публикувано на 24.11.20 в 06:38

Музиката на Чайковски в пловдивската библиотека

Концерт, посветен на 180 годишнината от рождението на Пьотр Илич Чайковски ще бъде изнесен в пловдивската библиотека "Иван Вазов" по инициатива на с дружение „Изкуство във времето“.  В концерта участват: Павел Генов – цигулка, Никола Николов – виолончело, Злателина Коларова – пиано, Цвета Панчева – сопрано. Гост-солист – Валентина..

публикувано на 24.11.20 в 06:36

Intelligent Music Project с нов албум и турне през 2021 г.

През февруари 2021 година предстои да излезе шестият албум на Intelligent Music Project, който е озаглавен “The Creation“. В него специално участие ще вземат Джон Пейн, Карл Сентанс, Ричард Гризман, както и барабанистите Тод Зукърман от Styx и Боби Рондинели, който е бил част от Rainbow и Black Sabbat. Основен вокалист отново ще бъде Рони..

публикувано на 23.11.20 в 11:04

Преге - предаване за света на книгите, 21 - 27 ноември

В предаването за книги на Радио Пловдив на 2 1 .11. 2020г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Емили Бронте. Брулени хълмове. 320 стр., тв. к., лукс., ок. 4А, Хермес, 2020. Джером К. Джером. Дневник на едно поклонничество. 124 стр., ок. 2А, Хеликон, 2020. Франц Кафка. Метаморфозата и..

публикувано на 22.11.20 в 11:00