Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще забрани ли Пловдив бурките?

Общинският съвет на Пловдив ще разгледа  промяна на наредбата за обществения ред, която ще забрани носенето на облекла, които закриват лицата на гражданите и пречат на идентифицирането им - промяната е по- популярна като забрана на бурките- нещо, което на ниво местна власт – вече направиха Пазарджик и Стара Загора.  

В Пазарджик вече е факт и първата наложена глоба.

С вносител ПФ в Народното събрание също се обсъжда подобна забрана.

В Пловдив вносител а промените е общинският съветник Александър Сиди.

В първия си коментар кметът Тотев направи уговорка, че за Пловдив проблем с носене на бурки няма. Репликата му по този повод предизвика и усмивки, макар че не е смешно - когато се променят нормативи документи - така да се правят- че да не стават властите за смях, чудейки се как да ги спазват.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Лидерите на ПП ще се срещнат с хората в Пазарджик

„Промяната последните 10 месеца - какво успяхме и къде сбъркахме? Какво ни очаква?" е темата на дискусията с Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и Андрей Цеков. Бившият регионален министър ще представи  инвестициите в пътната инфраструктура и общински проекти за 10-те месеца на кабинета „Денков“, със специален фокус за района на..

публикувано на 24.04.24 в 13:58

Пеещите фонтани отново радват пловдивчани

Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина отново радват пловдивчани и гостите на града. Топлото време тази пролет позволи по-ранното пускане на емблематичните фонтани в работен режим. Музикално-светлинното шоу започва всяка вечер в 21:30 часа от вторник до неделя включително, като единственият почивен ден е понеделник. Поетапно се пускат и..

публикувано на 24.04.24 в 13:54

Петима кандидат-студенти ще се борят за място в МУ-Пловдив

Кандидатстудентската кампания 2024 за Медицински университет-Пловдив е открита, текат първите изпити за чуждестранните кандидати. Готов е справочникът за всички български кандидат-студенти, за четирите факултета на университета и в Медицинския колеж. Днес се проведе Ден на кандидат-студентите, в който участваха дванадесетокласници от Пловдив и Южна..

публикувано на 24.04.24 в 13:15

Министърът на МВР отхвърли обвиненията за провокация срещу Димитър Стоянов

МВР свиква Национално съвещание, след празниците, във връзка спредстоящите избори и противодействие на търговията с гласове, това съобщи в Пазарджик министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.  Интерактивна карта ще следи в кои райони се купуват гласове, каза Калин Стоянов:  "Става въпрос за система, която онлайн дава информация за това къде какви..

публикувано на 24.04.24 в 13:06

Брестовица отново на протест заради замърсената с манган вода

Жители на Брестовица организират пореден протест, като в края на работния ден (17 ч.) ще блокират Околовръстния път и Пещерско шосе в Пловдив. Недоволството им е породено от качеството на питейната вода в селото, която е с наличие на манган, мътна и негодна за пиене. „Повече няма да се отлага проблемът и да се правят компромиси с питейната..

обновено на 24.04.24 в 11:23