Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Офертата на Крушарски за дарение срещу инвестиция беше отхвърлена единодушно

Пловдивският общински съвет отхвърли предложението за даряване на стадион „Локомотив” на едноименния спортен клуб с прилежащите му терени около 120 дка и два други  терена – съответно по 27 и 50 дка до Парка на репресираните  в „Тракия“. Нито един съветник не гласува „за”, 23-ма се обявиха „против” и 18 се въздържаха.

Преди гласуването Владимир Кисьов от „Съюз за Пловдив” предложи кметът да си оттегли предложението и да бъда създадена работна група, която да намери начин как оттук – нататък да се оттава спортната база в града. Кисьов подчерта, че ако това дарение мине, ще има прецедент в местния парламент. След това гребците ще искат да им подарим Гребния канал, велосипедистите ще искат да им дарим Колодрума и т. н., каза Владимир Кисьов. Преложението му бе отхвърлено след гласуване от съветниците.

При изказването си от трибуната Спас Гърневски от ГЕРБ обяви, че изказването му няма да хареса на неговия голям приятел Христо Бонев, но подчерта, че няма как това дарение да се случи. Гърнавски припомни, че преди 18 години е бил направен опит да бъдат измъкнати от общината 200 декара, но това не е било позволено. 

Аз поддържам „Локомотив”, но никога не бих гласувал такава сделка, тъй като има опасения, че има голяма опасност нещо да се случи. „Марица” и още редица други отбори ще дойдат и ще искат също да получат терени, обясни Спас Гърневски. По думите му, има сериозна концесионна комисия, която проверява и следи всяка една концесия и се намесва в полза на общината.

Думата не бе дадена на Атанас Узунов, тъй като би се създал конфликт на интереси.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Един човек загина при пожар в пазарджишкото село Мирянци

53-годишен мъж от пазарджишкото село Мирянци е загинал при пожар в дома си.   Сигналът е получен снощи, около 20,15 часа. Отзовалият се на място противопожарен екип е успял бързо да овладее огъня, но за съжаление мъжът е починал от задушаване . Тялото е откарано за аутопсия. Към момента не е ясна причината за избухването на огъня.  Днес ще се..

публикувано на 12.07.24 в 11:27

Започна изграждането на обходния път на Рудозем

Започна изграждането на 2,4 километра от второкласния път Средногорци - Рудозем и обходния път на гр. Рудозем. Второкласното трасе е основна връзка на община Рудозем с областния център Смолян. С изпълнението на проекта транзитният трафик ще бъде изведен извън града и ще се улесни пътуването към гранично контролно-пропускателен пункт Рудозем –..

публикувано на 12.07.24 в 11:01

Стартират археологически проучвания край с. Васил Левски

Тракийски селищен център от VI-V в. пр. Хр., с. Васил Левски, община Карлово получи финансиране за разкопки. Ръководител на проучванията ще бъде отново доц. Костадин Кисьов, директор на Регионалния археологически музей (РАМ) в Пловдив.  Припомням, че миналата година Министерството на културата не отпусна средства за т.нар. Златен град до село..

публикувано на 12.07.24 в 08:45

Задържаха 17-годишен ученик, помагал за телефонна измама

Районна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняем 17-годишен младеж, помагал в телефонна измама. Той е обвинен, че е помагал на неустановен извършител да заблуди възрастна жена, като й причинил имотна вреда в размер на 3 400 лв. На 21 юни 86-годишната пловдивчанка получила няколко телефонни обаждания от непознат мъж. Той се представил за полицай и..

публикувано на 11.07.24 в 17:25

Освободиха шофьор, превозвал над 400 килограма хероин

Пловдивския Апелативен съд остави без мярка за неотклонение и пусна на свобода шофьор, в чийто тир бяха открит над 400 килограма хероин. Мъжът беше в ареста с мярка „задържане под страха“, определена му от Хасковския Окръжен съд. Апелативните магистрати прецениха, че мъжът казва истината, като твърди, че не е знаел за наркотика, скрит в..

публикувано на 11.07.24 в 15:33