Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Цацаров награди следовател от Окръжна прокуратура - Пловдив

Главният прокурор Сотир Цацаров поощри с грамота и почетен знак на Прокуратурата на Република България Росен Раев, следовател от Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура-Пловдив. 

Отличието се дава за проявен висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения в цялостната му работа като магистрат.

Наградага беше връчена от Румен Попов, окръжен прокурор на Пловдив, в присъствието на всички следователи. 

Раев има 17 години стаж като магистрат. Работи в Окръжна следствена служба от юли 1999 г., а от 8 май 2005 г. е следовател в Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Пловдив. 

Разследвал е дела с висок обществен интерес, свързани с престъпления против личността и паричната и кредитна система – убийства, печатници за неистински парични знаци и неистински бандероли, тежки катастрофи и др., по които са постигнати осъдителни присъди. 

Росен Раев благодари на колегите си за съвместната работа, а те му пожелаха успешен старт на новото поприще като частен съдебен изпълнител. 


Още от категорията

Искат постоянен арест за трима от "схемата с маратонките"

Пловдивският Окръжен  разглежда искането на прокуратурата за постоянен арест на тримата, задържани при петъчната акция, когато бе разбита схемата за пране на пари чрез онлайн продажби на фалшифицирани марки спортни стоки.   Тогава бяха арестувани десет души.  Днешната мярка се иска за двама мъже и една жена, за които прокуратурата твърди, че са..

обновено на 25.01.21 в 17:39

В Пловдив пристигнаха още от ваксините на Пфайзер

Две кутии по 195 ваксини на Пфайзер от новата пратка пристигнала в страната, са вече в Пловдив. Ваксините ще се използват за имунизации само в област Пловдив, съобщи д-р Милена Панайотова, началник на "Противоепидемичен контрол" в РЗИ.  Тя припомни, че в предишната пратка, доставена в Пловдив, е имало ваксини и за други области.  Д- р Панайотова..

обновено на 25.01.21 в 17:19

Антигенните тестове показаха, че учителите в Пловдив спазват мерките

Под 0,2% са положителните антигенни тестове на персонала в общинските училища в Пловдив. Това показват данните при изследвани 78% от педагогическия и 33 на сто от непедагогическия персонал, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ в общината.  Далите положителни тестове са от различни пловдивски училища и са поставени под карантина...

обновено на 25.01.21 в 17:18

Ковид и карантина в три училища и детска градина в Пловдивска област

73 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 в Пловдивска област за изминалите три денонощия, като  сред новозаболелите има учители от три училища в областта, и една детска градина. Заразени медици за тези дни няма . Нови три случая на ковид са регистрирани в ДГ „Детелина“в Раковски. Така от първия заразен, преди седмица, до момента в градината..

публикувано на 25.01.21 в 16:31

ВМРО няма да подкрепи избора на кредитна институция за Пловдив

Близо 20 млн.лв. има да събира община Пловдив от недобросъвестни платци, обявиха на пресконференция от ВМРО.  Според председателя на градската структура на партията Борислав Инчев, вероятно около 4 млн. лв. не са събрани от наеми на общински жилища, има неприбрани големи суми и от неизрядни търговци на временни преместваеми обекти и др. В тази..

публикувано на 25.01.21 в 13:59