Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаят, задържан след убийството на родителите му, иска свобода

| обновено на 26.05.16 в 14:36
Снимка: Емил Кацаров

Венцислав Караджов, който е в ареста след убийството на двамата му родители миналата седмица, обжалва мярката си, наложена му в неделя от пловдивския Районен съд. Случаят тъне в булото на следствената тайна, като се носят всякакви слухове и зловещи истории.

Любопитното е, че Венцислав Караджов не е обвинен за  кървавото убийство, макар че бе прибран още във вторник вечерта, когато бяха открити  телата на мъртвите му родители. 

Той е в ареста по екзотично обвинение, визиращо незаконно съхранение на оръжие, но най-вече че многократно е давал на малолетния си син да стреля с един от неговите пистолети. Това, твърдят разследващите, момчето само е признало пред тях, разказвайки, че поне десет пъти баща му го е водел да пострелят в горите край с. Дедево с неговия „Глок-17”.  

Съпругата на полицая Караджов  с яростни сълзи пък обвини точно разследващите, че са разпитвали детето и без нейно знание, което за нея е недопустимо изтезание, и в момента момчето е в крайно тежко психическо състояние. 

Според все още неофициална информация, служителят на Икономическа полиция – Пловдив бил в доста влошени и обтегнати отношения с родителите си, предполага се, заради имотни спорове.  Може би това дава посока на разследващите да го подозират, но до момента явно нямат никакви доказателства в тази посока,  за което говори сложната обвинителна еквилибристика, с която засега го държат в ареста.  Всъщност, за убийството официално няма заподозрян.

Караджов твърди,че има алиби за денят на  злокобното събитие, подкрепя го и съпругата му. В неделя, след като изтекоха възможните законови начини за задържане в ареста,  той настоя пред съда да бъде освободен, но магистратите решиха да го оставят зад решетките.  

Венцислав категорично отрича всякаква връзка с убийството на родителите си, като в съдебните кулоари гневно заяви, че е нарочно „натопен“ от своите колеги, тъй като бил „неудобен“ заради непримиримата си борба с корупцията и нередностите в системата въобще. 

Дали ще бъде освободен или не – ще стане ясно днес следобед.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Сушата изпразни "Пясъчник", търсят се пари за дигите по Стряма

Областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева свика спешна среща във връзка с постъпили множество сигнали за състоянието на язовир „Пясъчник“ и необходимостта от аварийно почистване и укрепване на част дигите на р. Стряма на територията на община Марица. „Обемът на водата в яз. „Пясъчник“ е два пъти и половина по-малък в сравнение със същия..

публикувано на 23.07.24 в 16:55

Още трима пловдивски лекари в схема за точене на Здравната каса

Още трима лекари са привлечени като обвиняеми за документна измама  по случая източването на Здравната каса с фиктивните прегледи и физиотерапия.  Обвинението към тримата лични лекари е повдигнато заради това, че помагали на  двамата арестувани по-рано медици да изготвят неверни електронни отчети, както и за това, че карали свидетели да дават..

публикувано на 23.07.24 в 15:49

Съдът попречи на Гергов да стане едноличен собственик на Панаира

Решение на Софийския градски съд попречи на Георги Гергов да стане едноличен собственик на Международния панаир Пловдив. Делото беше заведено от министерството на икономиката срещу решението, с което Варна прехвърли акциите с в панаира на дружеството „Пълдин туринвест“, в което бизнесменът е мажоритарен собственик. Сделката осигуряваше на Гергов..

публикувано на 23.07.24 в 14:55

Бурята събори дървета и клони в Пазарджик

12 сигнала за последствия от силния дъжд в Пазарджик са получени на спешния телефон 112 в ранния следобед, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов. Повечето сигнали са за паднали дървета и клони по улиците в града.   Повредени са и седем паркирани автомобила.  По сигналите работят екипи на пожарната и общината – за..

публикувано на 23.07.24 в 14:38