Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автор на филм за България търси финансова подкрепа

Стефан Апостолов, който най-общо казано, се занимава с кино, и основно работи в САЩ, прави филм за България. По обясненията му става дума за игрален филм, въпреки че съдържа и елементи, имащи ефекта на туристическа реклама. Участват известни български спортисти, сред които Йордан Йовчев, Ивет Лалова, Петър Стойчев, Николай Бухалов. Всъщност Апостолов прави и рекламни клипове.

 Преди година интерес предизвика неговото близо 4-минутно видео, посветено на Пловдив. Днес Апостолов разказа за новия си филм от трибуната на сесията на пловдивския Общински съвет и призова за финансова подкрепа. Досега от дарения, които са направили около 1500 души, са събрани около 38 000 долара. Филмови компании са помогнали като са дали за ползване на екипа снимачна техника.

Апостолов бе изслушан от съветниците по предложение на Слави Георгиев от Патриотичния фронт. Веселин Маневски от ГЕРБ изрази съмнение дали е редно и дали не правят непозволена реклама на проекта, но след гласуване Апостолов получи право на триминутно изказване.

Емил Костов разговаря с него за филма „България в четири сезона“. Чуйте разговора в прикачения файл

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Покажи ми Луната" и "Ексорсизмът" в кино "Орфей"

Две прожекции включва днешната програма от фестивала "Филмови нощи във Филипополис". В Лятно кино "Орфей" от 21.10 ч. ще бъде показана лентата "Покажи ми Луната" . Тя представя вълнуващо пътешествие на фона на историческото кацане на НАСА на Луната с мисията на „Аполо 11“. С участието на колоритното дуо Скарлет Йохансон и Чанинг Тейтъм..

публикувано на 13.07.24 в 09:24

Христо Нанев за новата си книга в "Срещи" тази събота

Какво е Атлантида, загадка, реалност...  Защо повече от 2000 години я търсят? Какви са били аталантите?  Разказва Христо Нанев, чиято втора книга за Атлантида скоро ще е на книжния пазар.  Бъдете с радио Пловдив и предаването "Срещи" в събота, след новините в 9 часа.

обновено на 13.07.24 в 08:13

"Централна емисия" - новата стихосбирка на Йорданка Белева

„Централна емисия“ се казва новата стихосбирка на Йорданка Белева , с която авторката отново се завръща към поезията.  Изданието е с печата на „Жанет 45“, а художественото оформление е на Иво Рафаилов. Според поета Йордан Велчев това е една книга, в която смъртта и отсъствията не отнемат, а добавят в живота ни.

публикувано на 12.07.24 в 08:31

Премиера на "Ромео и Жулиета" на Античния театър

Премиера на балета „ Ромео и Жулиета “ от Прокофиев представят Балетът и Оркестърът на Опера Пловдив  в програмата на OPERA OPEN на Античния театър в Пловдив. Постановката е на изтъкнатия световен хореограф  Валентина Турку – ръководител на Балета на театър Марибор, Словения. Тя е автор на хореографията на над 130 балета, оперни и..

публикувано на 12.07.24 в 07:27

Фрагмент от античен надпис откриха археолозите в Пловдив

При провеждане на археологическо наблюдение на строителни дейности в рамките на града, археолозите на РАМ - Пловдив откриха фрагмент от античен надпис.   Макар надписът да е само частично запазен, той допълва с нова и интересна информация историята на Пловдив.  Обектът е на ул. "Митрополит Панарет" 17, в близост до Понеделник пазара, където..

публикувано на 11.07.24 в 13:31