Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвиниха пловдивската полиция в произвол

| обновено на 01.06.16 в 14:41

Съпругата и адвокатът на полицая, задържан след убийството на родителите му в Пловдив, съобщиха пред медиите, че Венцислав Караджов е бил подложен на брутален полицейски тормоз и психологически натиск.   

Адвокат Зоя Тошкова съобщи, че е подала жалба до ръководството на ОДП – Пловдив за незаконните, според нея, методи на разпит и полицейски произвол, упражнен към цялото семейство на Венцислав Карджов. Тя е депозирала жалба и до Агенцията за закрила на детето, заради, по думите и, недопустим психологически тормоз към сина на Караджови да признае неверни данни. 

Съпругата Каля Караджова разказа, че е била насилвана да признае че мъжът и е извършил кървавото убийство, а тя е негов съучастник.  По думите и, техният малолетен син е бил  принуден да излъже, че е стрелял с пистолета на баща си, заради което Венцислав Караджов в момента е в ареста по такова обвинение.  

Цялото семейство е било насилвано с недопустими методи и явен тормоз да посочи синът на убитите възрастни хора  като пряк извършител, заяви адвокат Зоя Тошкова.  

За целта  Венцислав е бил заплашван, че ако не признае, ще бъдат компрометирани неговите близки и роднини, включително подхвърляйки им наркотици, за да бъдат опозорени,  добави и съпругата му Каля Караджова. Тя посочи заместник-директора на ОДП – Пловдив Георги Георгиев и началника на сектор Криминална полиция Васил Саватинов като хората, които са я заплашвали с брутални, според нея,  методи да признае съучастие в убийството.  

Жената е разпитвана дълги часове в обстановка на заплахи към нея и семейството и, като дори е била демонстративно окована с белезници, разказа адвокатът на семейството  Зоя Тошкова. Според нея криминалистите са  приложили същите груби похвати към майка и, докарана за разпит специално от София и също принуждавана да признае организирането на двойното убийство. 

Самата Зоя Тошкова е била следовател и твърди, че приложените методи са абсолютно незаконни. 

От пресцентъра на областната дирекция на МВР съобщиха, че ще оповестят своята позиция, след като се запознаят с огласените данни. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Сушата изпразни "Пясъчник", търсят се пари за дигите по Стряма

Областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева свика спешна среща във връзка с постъпили множество сигнали за състоянието на язовир „Пясъчник“ и необходимостта от аварийно почистване и укрепване на част дигите на р. Стряма на територията на община Марица. „Обемът на водата в яз. „Пясъчник“ е два пъти и половина по-малък в сравнение със същия..

публикувано на 23.07.24 в 16:55

Още трима пловдивски лекари в схема за точене на Здравната каса

Още трима лекари са привлечени като обвиняеми за документна измама  по случая източването на Здравната каса с фиктивните прегледи и физиотерапия.  Обвинението към тримата лични лекари е повдигнато заради това, че помагали на  двамата арестувани по-рано медици да изготвят неверни електронни отчети, както и за това, че карали свидетели да дават..

публикувано на 23.07.24 в 15:49

Съдът попречи на Гергов да стане едноличен собственик на Панаира

Решение на Софийския градски съд попречи на Георги Гергов да стане едноличен собственик на Международния панаир Пловдив. Делото беше заведено от министерството на икономиката срещу решението, с което Варна прехвърли акциите с в панаира на дружеството „Пълдин туринвест“, в което бизнесменът е мажоритарен собственик. Сделката осигуряваше на Гергов..

публикувано на 23.07.24 в 14:55

Бурята събори дървета и клони в Пазарджик

12 сигнала за последствия от силния дъжд в Пазарджик са получени на спешния телефон 112 в ранния следобед, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов. Повечето сигнали са за паднали дървета и клони по улиците в града.   Повредени са и седем паркирани автомобила.  По сигналите работят екипи на пожарната и общината – за..

публикувано на 23.07.24 в 14:38