Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова среща за сливането на "Душо Хаджидеков" и "Георги Бенковски"

Родители на деца от училищата „Душо Хаджидеков“ и „Георги Бенковски“, както и кметът на Пловдив Иван Тотев ще имат среща при областния управител Здравко Димитров на 3 юни. Решението на Общинския съвет за сливането на двете училища е законосъобразно, коментира Димитров по Радио Пловдив. По думите му трябва да се вземе най-доброто решение за децата.


Припомням, че родителите подадоха жалба при областния управител, както и в Административния съд срещу решението на пловдивския Общински съвет от 17 май за сливането на двете училища.

Неприятно впечатление ми направи пълната липса на желание на общинската администрация и на съветниците за комуникация. Това каза в интервю за Радио Пловдив Бистра Кутлева, чието дете учи в ОУ „Душо Хаджидеков“. Ние като родители искаме проблемите да се обсъждат и да се изясняват предварително. Ще отидем на срещата при областния управител, каза още Бистра Кутлева.

В прикачените файлове можете да чуете разговори със Здравко Димитров, както и с Бистра Кутлева.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Продължава тенденцията да има повече от 1 пожар на ден в "Столипиново"

Последните огнища на пожари в Пловдивска област са угасени към днешна дата. Последните 2 дни са доста по-спокойни, за разлика от предходните дни, съобщи в предаването "Точно днес" директорът на пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов . Той разказа, че са имали над 50 сигнала за пожари за денонощие, докато след падналите валежи те са спаднали..

публикувано на 23.07.24 в 09:00

"Пясъчник" пресъхва, умира риба. Има ли риск и за поливния сезон?

Язовир „Пясъчник“ драстично намалява обема си, поради което рибата в него измира и това може да доведе до екологична катастрофа, алармират от Риболовното сдружение „Олимпик 2002“.   При капацитет от над 200 кубически метра, в язовирасега има едва 14 кубичиски метра вода. В писмо до министъра на екологията и до пловдиските поделения на..

публикувано на 22.07.24 в 11:25

Президентът е объркан за връчването на третия мандат

"След толкова много поредни избори може да се спори, дали има преформатиране на политическата система. Основните полюси остават същите и динамиката на системата се определя около отношенията на тези полюси в рамките на политическата ситуация.  От друга страна, си спомнете как изглеждаше пейзажът след протестите от 2020 г., когато имаше поява на нови..

публикувано на 22.07.24 в 10:50

Тежко е да гледаш как изчезват хиляди декари гори

Доброволното формирование в община Хисаря набира нови доброволци. Това обяви в социалната мрежа ръководителят на формированието Владимир Топалов. Търсят се петима души, които да попълнят състава на доброволческата структура, която по документи трябва да наброява 20 души, но на практика ентусиастите в нея са само 13.  Доброволците могат да..

обновено на 22.07.24 в 10:42
Иво Желев

Наесен отиваме на седми поред избори

Политическите въпросителни на лятото обсъждаме в програма "Точно днес" със социолога от ЕСТАТ Иво Желев. Той  прогнозира и възможностите за изпълнение на третия мандат и дали новите избори са неизбежни. По думите му вече е ясно, че в този парламент не може да се произведе нищо работещо.  "Нито има възможности за мнозинство, нито обща воля, нито..

публикувано на 19.07.24 в 10:28