Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивската полиция с нов удар върху цигарената контрабанда

Продължава специализирана полицейска операция срещу незаконното разпространение на акцизни стоки на територията на Пловдивска област. 

При пореден удар върху тютюневите контрабандисти вчера  полицаите са конфискували 8180 къса цигари и големи количества нарязан тютюн. 

При проверка в дома на 43 год. мъж  от град Кричим, полицаите от РУ Стамболийски открили 5700 къса безакцизни папироси. 

Техните колеги от Шесто РУ в Пловдив, пък извършили проверка на павилион, който работел незаконно на ул. “Славия” в града. 52-годишния собственик  доброволно предал откритите 2080 къса цигари и около 11 кг нарязан тютюн.  

В дома на 56-годишна жена в с. Труд са открити  400 къса контрабандни папироси. 

В рамките на акцията предния ден, пак в града и региона,  бяха конфискувани над 31 000 къса цигари без бандерол. 

От началото на годината в пловдивска област са иззети близо два милиона къса контрабандни цигари, равняващи се на сто хиляди кутии, над  две хиляди и четиридесет  кг.  незаконен тютюн и почти 330 литра алкохол.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Мачът "Ботев" - "Славия" променя маршрута на три градски автобуса

Автобусите по линии № 9, 10 и 36 ще са с променени маршрути в днешната събота - 27 април, за времето от 17 до 22 часа ,  съобщават от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.  Причината е футболният мач „Ботев“ – „Славия“, който ще се играе на стадион „Христо Ботев“. По искане на Областната дирекция на МВР за пет часа ще..

обновено на 27.04.24 в 16:25

Скандал с листата на БСП за Пловдив-област заради Веска Ненчева

На свое заседание Националният съвет на БСП утвърди листите за изборите за Европейски парламент и 50-ото Народно събрание на 9 юни, както и предизборната платформа на коалиция „БСП за България” за парламентарния вот, съобщи формацията. Скандал е предизвикала листата на Пловдив-област, след като нейният досегашен водач Манол Генов си е дал отвод. На..

обновено на 27.04.24 в 16:15

ПП-ДБ готови да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но без ДПС

300 000 гласа са на пазара и са готови да бъдат купени. За това алармираха от ПП-ДБ. Решението е висока избирателна активност, обяви съпредседателят на ДБ ген. Атанас Атанасов.  На брифинг в Пловдив той заяви, че марионетното правителство на Главчев провежда чистка в институциите. За пример даде смяната на няколко областни управители в страната...

обновено на 27.04.24 в 16:15

Ангел Георгиев води листата на "Възраждане" в Пловдив, Кръстьо Врачев в областта

На изборите на 9 юни партия „Възраждане“ ще се яви с пълна листа от 12 кандидати за депутати за 16-и многомандатен избирателен район Пловдив – град . Водач на листата е Ангел Георгиев , който е бил депутат в три поредни парламента.  Следващите кандидати за народни представители са Елена Грозданова, Стойчо Босев, Апостол Апостолов, Симеон Петров,..

обновено на 27.04.24 в 15:01

Росен Костурков от "Продължаваме промяната" напуска политиката

Депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Росен Костурков се оттегля от активната политика и няма да се кандидатира на предстоящите избори, съобщи той във "Фейсбук". "За да си ефективен в политическите среди трябва да владееш лицемерието, да си нагъл и нахален, трябва да нямаш, а пази Боже, да си отстояваш принципите си, трябва да..

публикувано на 27.04.24 в 15:00