Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Президентът на конференция "Образование за всяко дете"

Трябва да се стремим към образование, което поставя в центъра човека, ученика, детето. Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред участниците в конференцията „Образование за всяко дете“, която се организира от Фондация „Заедно в час“ в Пловдив.

Държавният глава изгледа кратък филм, заснет в часовете по български език и литература и английски език на 5 „Б“ клас от 58 СОУ в „Орландовци“. Във фокуса на конференцията са учениците, които споделят добри практики от образователния процес. Президентът Росен Плевнелиев благодари на учителите и заяви, че това е една професия, която трябва да бъде издигната на пиедестал. Държавният глава се обърна и към учениците, които участват в конференцията „Образование за всяко дете“.

„Това е една от малкото конференция на които присъствам и на която виждам толкова много деца – които имат позиция, които имат желание, които искат да опитат. И които знаят много добре, че в човешкия живот, ако искаш да прескочиш, трябва да вдигнеш много високо летвата. Защото само тези, които вдигнат високо летвата, те ще полетят, те ще намерят своята реализация. Затова скъпи деца, искам да се обърна преди всичко към вас – и да ви поздравя, че вие сте си поставили високи цели. И да ви благодаря -  затова, че вие се опитвате“, заяви в приветствието си Росен Плевнелиев.

Снимка

По време на конференцията бяха представени десет кратки филма от партньорските училища на „Заедно в час“.


Още от категорията
Село Змеица след пороя и градушката

Порой и градушка в Змеица разруши подпорни стени, улиците са в кал

Силен порой и градушка нанесоха сериозни щети в доспатското село Змеица. Реката е излязла от коритото си и е заляла улици, стопански сгради и земеделски земи.  В цялото село асфалтовата настилка е изронена, улиците са потънали в кал и наноси. Дворът на детската градина е под вода. Пропаднали са подпорни стени, канализацията и водостоците са..

публикувано на 25.05.22 в 11:44

Своеволията на ГС целят ликвидация на БСП-Пловдив

Доц. д-р Георги Йорданов и Калин Милчев са оторизирани да представляват Общинската организация на БСП – Пловдив.  В съобщение до медиите пловдивският депутат Иван Петков – Бебето припомня, че от 9-ти април с решение на Националния съвет на партията са прекратени правомощията на всички органи на БСП в Пловдив, като е назначена работна група, която..

публикувано на 25.05.22 в 10:57

Ръка-робот помага на инвалиди в ежедневието

В Техническия университет – филиал Пловдив учат ръка-робот да помага на хора със специални потребности, съобщават от висшето училище.   Роботът „Кинова“ идва от Канада, където служи на инвалиди да облекчат трудностите на ежедневието. Той е предназначен за поддържаща екипировка на хора с двигателни проблеми. Финансирането е със средства..

публикувано на 25.05.22 в 10:20
Сградата на ректората на ПУ

Обучават магистри по икономика и финанси на зеления преход в ПУ

ПУ „Паисий Хилендарски“ за първи път ще обучава магистри по икономика и финанси на зеления преход. Лекторите са от Европейската комисия, международни банки и правителствени организации, които ще обучават като гост-преподаватели студентите от Факултета по икономически и социални науки на ПУ „Паисий Хилендарски“.  Това е заложено в учебната..

публикувано на 25.05.22 в 10:15

Съдят петима младежи заради гонка на Асеновградско шосе

Петима души ще се изправят днес пред пловдивския Районен съд, обвинени за хулигански прояви по време на шофиране. Те били засечени да участват в гонка на Асеновградско шосе до КЦМ на 20 март – съобщи районният прокурор Чавдар Грошев. Единият от участниците е непълнолетен, тримата са абитуриенти, а петият е на 30 години. Единият от шофьорите е..

обновено на 25.05.22 в 09:08