Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Президентът на конференция "Образование за всяко дете"

Трябва да се стремим към образование, което поставя в центъра човека, ученика, детето. Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред участниците в конференцията „Образование за всяко дете“, която се организира от Фондация „Заедно в час“ в Пловдив.

Държавният глава изгледа кратък филм, заснет в часовете по български език и литература и английски език на 5 „Б“ клас от 58 СОУ в „Орландовци“. Във фокуса на конференцията са учениците, които споделят добри практики от образователния процес. Президентът Росен Плевнелиев благодари на учителите и заяви, че това е една професия, която трябва да бъде издигната на пиедестал. Държавният глава се обърна и към учениците, които участват в конференцията „Образование за всяко дете“.

„Това е една от малкото конференция на които присъствам и на която виждам толкова много деца – които имат позиция, които имат желание, които искат да опитат. И които знаят много добре, че в човешкия живот, ако искаш да прескочиш, трябва да вдигнеш много високо летвата. Защото само тези, които вдигнат високо летвата, те ще полетят, те ще намерят своята реализация. Затова скъпи деца, искам да се обърна преди всичко към вас – и да ви поздравя, че вие сте си поставили високи цели. И да ви благодаря -  затова, че вие се опитвате“, заяви в приветствието си Росен Плевнелиев.

Снимка

По време на конференцията бяха представени десет кратки филма от партньорските училища на „Заедно в час“.


Още от категорията

Свлачище блокира пътя пътя за Лъки

Свлачище изцяло блокира пътя от Асеновград до Лъки. Сигналът за паднали дървета, камъни и пръст е получен на спешния телефон 112 в 20,33 часа тази вечер. Свлачището е на около километър след село Югово в посока град Лъки, уточняват от полицията в Пловдив. Затворени за движение са и двете пътни платна. На място е изпратен автопатрул на Районното..

публикувано на 03.03.21 в 22:36

Прослава и признателност за освободителите в Пловдив

Стотици пловдивчани и гости на града се изкачиха на Хълма на освободителите, за да отбележат Националния празник на България 3 март.  Пространството около паметника на руските освободители почерня от народ, който в хубавото време дойде да изрази признателостта и почитта си пред тяхното дело.  Политици, общественици, градски и областни..

обновено на 03.03.21 в 18:25

Стотици се събраха на площада в Пазарджик

Стотици жители на Пазарджик се събраха на площад „Константин Величков“, за да участват в церемонията по издигането на националното знаме.  Преди това бе отслужен благодарствен молебен за здравето и благоденствието на българския народ. С венци и цветя бе почетена паметта на загиналите герои в национално-освободителните борби.  Репортажът на..

публикувано на 03.03.21 в 18:24

Венци за руските войни, загинали край Цалапица

Тържествената церемония за Националния празник в община "Родопи" се проведе в местността "Каламица" край Цалапица . Там се е състояла една от най - големите битки за освобождението в региона.  Пред мемориала на десетките загинали руски войни почит отдадоха кметът на "Родопи" Павел Михайлов, заместникът му Владимир Маринов, кметът на Цалапица Ивайло..

публикувано на 03.03.21 в 18:09

Асеновград се поклони на загиналите за свободата герои

В Асеновград честването на 3-ти март започна с  панихида в памет на загиналите герои, отслужена в църквата "Свети Димитър" от асеновградски свещеници.  На гроба на прапоршчик Вишняков в двора на храма бяха положени венци и цветя. В чест на националния празник на България под звуците на химна бе издигнато и българското знаме. Пред читалище..

публикувано на 03.03.21 в 17:43