Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Земеделци правят възпоменателен събор в Янини грамади

В местността Янини грамади над село Славовица партия Обединени земеделци организира Национален възпоменателен земеделски събор по повод 93 години от гибелта на земеделския лидер и държавник Александър Стамболийски, министър-председател на България в периода 1920-1923 година. На възпоменателното събитие ще присъстват почетният председател на Обединени земеделци д-р Анастасия Димитрова-Мозер, председателят на партията Петя Ставрева и членове на националното ръководство.


Още от категорията

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 23.02.20 в 09:04

Вторите проби потвърдиха тежкото замърсяване на р. Юговска

Силно завишени стойности на свободни цианиди показва анализът на водните проби, взети от незаконната тръба на утаителя към хвостохранилището - Лъки 2. Отчетени са  12 милиграма на литър при норма на отпадъчни води 0,1 милиграма на литър.  Аналогични са и анализираните показатели от тръбите, отвеждащи дренажи води – 13 милиграма на литър ...

публикувано на 23.02.20 в 07:20

Двама души в ареста заради замърсяването с цианиди

Задържани са две длъжностни лица, допуснали замърсяване на река Юговска и Чая, съобщиха от пловдивската полиция.  За срок от 24 часа в ареста на РУ Асеновград са задържани у правител на дружество и отговорник на хвостохранилище . С действията си на  21 и 22 февруари двамата са допуснали изтичане на отпадни води, което е довело до замърсяване..

публикувано на 22.02.20 в 16:40

Цианиди 20 пъти над нормите в реките Юговска и Чая заради "Лъки Инвест"

До 20 пъти над нормите е съдържанието на циадиди в реките Чая и Юговска, при Асеновград замърсяването е 15 пъти над нормите.  Причината е изливане на води от хвостохранилището на предприятието „Лъки Инвест“ от незаконно заустена тръба в реката.  Това установи извънредна проверка на контролните институции рано тази сутрин, в..

обновено на 22.02.20 в 16:11

Арести в еротичен бар в центъра на Пловдив

Четирима души са задържани за склоняване към проституция при спецакция на пловдивската полиция в еротичен бар. Арестите са извършени тази нощ при проверка на стрийптиз клуб в центъра на Пловдив.  Мъжете са задържани за трафик на хора за целите на сексуална експлоатация, съобщават от пловдивската полиция.  За 24 часа са арестувани собственикът,..

обновено на 22.02.20 в 15:29