Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Земеделци правят възпоменателен събор в Янини грамади

В местността Янини грамади над село Славовица партия Обединени земеделци организира Национален възпоменателен земеделски събор по повод 93 години от гибелта на земеделския лидер и държавник Александър Стамболийски, министър-председател на България в периода 1920-1923 година. На възпоменателното събитие ще присъстват почетният председател на Обединени земеделци д-р Анастасия Димитрова-Мозер, председателят на партията Петя Ставрева и членове на националното ръководство.


Още от категорията

Задължителното носене на маски ще остане дълго време

Задължителното носене на маски ще остане за много дълго време, предупреди главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев по време на брифинга на Националния оперативен щаб.  „Можем да освободим много мерки в кратък период от време, но основните, които касаят дейността на всеки човек като носене на маски, честа дезинфекция и лична..

публикувано на 28.05.20 в 09:22

17 нови случая на КОВИД-19 у нас, 4 от тях в Пазарджик

17 нови случая на коронавирусна инфекция в България са регистрирани за последните 24 часа, съобщи ръководителят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски. Общият брой на заразените у нас е 2477. Активните области са 6. В София са регистрирани 6 нови случая, в Пазарджик - 4, във Видин и Шумен - по 2, в Сливен, Хасково и Ямбол - по един...

публикувано на 28.05.20 в 08:15

Мая Манолова представя в Пловдив план за бързо възстановяване

Председателят на Гражданската платформа  „Изправи се, БГ“ Мая Манолова ще  представи в  Пловдив плана „Манолова“ с 19 мерки за бързо възстановяване на работните места и икономиката в следващите 19 месеца. В рамките на деня тя ще се срещне  със земеделски производители в стоковата борса „Първенец“, община „Родопи“.  По-късно Манолова ще..

публикувано на 28.05.20 в 07:19

1 тон пилешко месо е иззето от незаконен цех в Караджово

1 тон пилешко месо без документи за произход иззе от цех в пловдивското село Караджово Икономическа полиция и БАБХ.  Цехът е стопанисван от Старозагорска фирма. Проверяващите са констатирали липса на регистрация по Закона за храните, както и че месото е без необходимите документи за годност.  Разпоредено е то да бъде унищожено. Случаят се..

публикувано на 27.05.20 в 17:38

Обс на Асеновград преразгледа избора си на почетни граждани

На две сесии в един ден Общинският съвет в Асеновград безпрецедентно прегласува номинациите за званието "Почетен гражданин на Асеновград". Повторният избор стана на извънредна сесия, която обяви председателят на местния парламент Драгомир Георгиев. Вече окончателно четирима са тазгодишните тазгодишните носители на приза "Почетен гражданин". Това са..

публикувано на 27.05.20 в 17:24