Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1000 пловдивчани в спор за приза "Най- добрия човек"

Двама лекари и един бизнесмен са тазгодишните носители на отличието  „Най-добрия човек“, присъждано от Националния алианс на хората с редки болести, Община Пловдив и Професионална  гимназия по хранителни технологии и техника.

Наградените са доктор Ангелина Стоянова - Делева от Детско онкохематологично отделение при УМБАЛ „Свети Георги“, доктор Анастас Чапкънов, и.д. началник на Клиника по гръдна хирургия в УМБАЛ „Каспела“ и Христо Николов – председател на ФК „Марица“. Грамотите бяха връчени от Георги Титюков, заместник-кмет на Пловдив.

Йорданка Петкова от Националния алианс на хората с редки болестки подчерта, че тази година в кампанията „В търсене на най-добрия човек“ са участвали над 1000 пловдивчани, които са номинирали свои близки, приятели и общественици със специални грамоти. Кампанията стартира преди пет години с едва 300 грамоти, а сега не ни стигнаха 1000, коментира Петкова.

Тази година носителите на наградата „Най-добрия човек“ са избрани с решение на комисия, която е разгледала всички предложения на пловдивчани. Христо Николов получи наградата за подкрепата, която е оказал в благотворителната кампания за ремонт на Детската онкохематология. 

Доктор Ангелина Стоянова е отличена за доброта и професионализъм. „Най-голямата награда за мен е да видя спасени от онкологични заболявания пациенти“, коментира доктор Стоянова. Номинацията на доктор Анастас Чапкънов е за доброто отношение към пациентите, които го наричат „Доктор Внимание“. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Следят с дронове пожарите в Средна гора, усложнена обстановка до Иван Вазово

Трети ден продължават пожарите в общините Хисаря и Калояново.  Целият терен на пожара  обхваща над 15 хиляди декара гора и равнинни площи и се наблюдава с дронове. На място днес пристигна началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който дойде, за да се увери, че ситуацията е под контрол и да съдейства, ако е необходимо, с допълнителни сили и..

публикувано на 14.07.24 в 16:27

Жители на село Брезе протестираха в Девин

Жители на родопското село Брезе протестираха в Девин с искане за подмяна на водопроводната мрежа и ремонт на пътища. Протестиращите се събраха на входа на Девин и в шествие  преминаха близо два километра до сградата на Общината. Издигнаха знамена и плакати с надписи:  "Брезе ще го има" и "Искаме  водопровод и канализация пътищата"...

публикувано на 14.07.24 в 15:24

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря.  Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора Екипи на пожарната , горското стопанство, доброволци и военни с техника продължават работа в засегантия от огъня периметър,  съобщи за Радио Пловдив   областният управител на Пловдив  и председател на оперативния щаб за..

обновено на 14.07.24 в 12:27

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при..

обновено на 14.07.24 в 12:27

100 колоездачи се включват във велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и..

обновено на 14.07.24 в 09:28