Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив помага на "Родопи" в ремонта на Асеновградско шосе

Старт на реконструкцията на Асеновградско шосе дадоха днес кметът на Пловдив Иван Тотев, кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров и представител на фирмата изпълнител „Пътинженеринг“. Асфалтирането на източното платно от бившето поделение на Строителни войски до Околовръстния път ще продължи 20 дни, като ще се обработят над 20 000 квадратни метра настилка.

Ремонтът се прави от община Пловдив, въпреки че участъкът попада на територията на община Родопи. Миналата година 2-те общини подписахме споразумение за управление, ремонт и поддържане на шосето, каза кметът Иван Тотев.

След ремонта бул. „Менделеев“ ще се свърже с пътя за Асеновград. Така след изпълнението на удвояването, което вече се проектира от АПИ, ще имаме европейски път между Пловдив и Асеновград, коментира Тотев.

Проектът е на стойност 1,5 млн. лв. и включва преасфалтиране и на бул. „Княгиня Мария Луиза“ от кръстовището от църквата „Св. Петка“ до бул. „Източен“. Отсечката се затваря от утре сутрин за ремонт, а движението ще се пренасочва по бул. „6 септември“, допълни кметът.

Велоалеи ще свързват Сточна гара с други натоварени трасета в града, съобщи кметът Иван Тотев. Трасе за велосипедисти ще има от Аграрния университет към Сточна гара, както и от източната страна на бул. „Цар Борис Трети Обединител“ до южната страна на тунела. В самия тунел няма да има велоалея, защото мястото не позволява. 

В район "Тракия" пък се проектира нова улица, която да свърже Зона А 12 и А 10, съобщи кметът на района Костадин Димитров. Вече е изграден паркингът за около 50 автомобила между блокове 13 и 15, пренаредени са плочките на паркоместата пред блок 13 и се обновяват околните  пространства. Завършени са тротоарите пред блокове 8 и 8 А, работата продължаваме пред блок 9. Всички реконструкции се правят след допитване и съгласието на гражданите, допълни Костадин Димитров.   


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Дим от запалени отпадъци в Шекер махала стресна пловдивчани

Сигнал за пожар в "Шекер махала" в Пловдив е получен малко след 21,20 ч. тази вечер, съобщиха от пловдивската пожарна. Огънят е тръгнал от запалена купчина отпадъци, но впоследствие се е разраснал. Димът от пожара е станал видим от различни крайща на града и хората са се притеснили, но опасност няма. На място са три екипа огнеборци, които гасят пожара,..

обновено на 15.07.24 в 22:23

Евакуираха посетители и персонал на пловдивски МОЛ заради пожар

Евакуираха пловдивски МОЛ заради запалено електрическо табло на заведение в зоната за хранене, видя репортер на Радио Пловдив. Пред търговския обект на бул. "Руски" изчакваха посетители, персоналът на магазините и един пожарен автомобил, а входовете се охраняваха от охранителната фирма, която обслужва обекта. От РДПБЗН-Пловдив потвърдиха за инцидента...

публикувано на 15.07.24 в 20:29

Огромно задръстване, катастрофа край Косово затапи трафика Асеновград - Смолян

Силно затруднено е движението по пътя между Асеновград и Смолян, а причината е катастрофа, възникнала около 13.50 ч. край разклон за село Косово. В сблъсъка са участвали  три автомобила, които са препречили платната за движение.  В пловдивска болница за прегледи е транспортирана 15-годишно момиче, пътувало в една от ударилите се коли...

публикувано на 15.07.24 в 16:04

Арестуваха измамник, "ужилил" двама с 68 000 лева

Задържаха за постоянно в ареста 69-годишен мъж за две измами на обща стойност 68 000 лева, съобщиха от прокуратурата. Той е обвинен за това, че за две години и три месеца в Пловдив и Шумен измамил двама мъже, като обещал доставка на 1500 метални варели за пчелен мед от Украйна и южнокорейски автомобил. Първоначално 69-годишният измамник..

публикувано на 15.07.24 в 15:54

Съдът в Смолян спря таксуването в новите Сини зони

Административният съд в Смолян спря допуснатото предварително изпълнение на заповедта на кмета Николай Мелемов за събиране на такси от новите сини зони в областния град, съобщи адв. Елена Радева - Даскалова, общински съветник от групата „Нашият Смолян“. Тя уточни, че със заповедта от началото на юли е въведено платено паркиране на нови улици и паркинги..

публикувано на 15.07.24 в 15:11