Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конфискуваха голямо количество контрабандни цигари

| обновено на 15.06.16 в 13:57

Над 79 000 къса цигари без бандерол са иззети при полицейска операция, проведена от служители на полицията в Пловдив. В акцията срещу незаконното разпространение на акцизни стоки са участвали служители на икономическа и криминална полиция.

При проверките в различни търговски обекти и частни адреси в Пловдив и областта екипите са открили и иззели над 79 000 къса цигари и близо 12 килограма тютюн. В хода на процесуално-следствените действия от къща в село Церетелево са конфискувани и 250 килограма необработен тютюн, машина за рязането му и електронна везна. 

По случаите са образувани едно досъдебно и пет бързи производства, както и 12 проверки. Уведомена е прокуратурата, мерките срещу незаконната продажба на акцизни стоки продължава.

Само преди седмица при подобна акция бяха конфискувани над 8000 къса цигари без бандерол. Тогава ударите бяха насочени срещу ромския квартал „Столипиново“ и град Стамболийски.

От началото на годината в пловдивска област са иззети близо два милиона къса контрабандни цигари, равняващи се на сто хиляди кутии, над 2040 кг. незаконен тютюн и почти 330 литра нелегален алкохол – обобщават от полицията.

Припомням, че преди десетина дни премиерът Борисов предупреди шефовете на няколко дирекции на полицията, сред които и на Пловдив, че ще бъдат уволнени, ако не се справят с контрабандата на акцизни стоки. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Мачът "Ботев" - "Славия" променя маршрута на три градски автобуса

Автобусите по линии № 9, 10 и 36 ще са с променени маршрути в днешната събота - 27 април, за времето от 17 до 22 часа ,  съобщават от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.  Причината е футболният мач „Ботев“ – „Славия“, който ще се играе на стадион „Христо Ботев“. По искане на Областната дирекция на МВР за пет часа ще..

обновено на 27.04.24 в 16:25

Скандал с листата на БСП за Пловдив-област заради Веска Ненчева

На свое заседание Националният съвет на БСП утвърди листите за изборите за Европейски парламент и 50-ото Народно събрание на 9 юни, както и предизборната платформа на коалиция „БСП за България” за парламентарния вот, съобщи формацията. Скандал е предизвикала листата на Пловдив-област, след като нейният досегашен водач Манол Генов си е дал отвод. На..

обновено на 27.04.24 в 16:15

ПП-ДБ готови да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но без ДПС

300 000 гласа са на пазара и са готови да бъдат купени. За това алармираха от ПП-ДБ. Решението е висока избирателна активност, обяви съпредседателят на ДБ ген. Атанас Атанасов.  На брифинг в Пловдив той заяви, че марионетното правителство на Главчев провежда чистка в институциите. За пример даде смяната на няколко областни управители в страната...

обновено на 27.04.24 в 16:15

Ангел Георгиев води листата на "Възраждане" в Пловдив, Кръстьо Врачев в областта

На изборите на 9 юни партия „Възраждане“ ще се яви с пълна листа от 12 кандидати за депутати за 16-и многомандатен избирателен район Пловдив – град . Водач на листата е Ангел Георгиев , който е бил депутат в три поредни парламента.  Следващите кандидати за народни представители са Елена Грозданова, Стойчо Босев, Апостол Апостолов, Симеон Петров,..

обновено на 27.04.24 в 15:01

Росен Костурков от "Продължаваме промяната" напуска политиката

Депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Росен Костурков се оттегля от активната политика и няма да се кандидатира на предстоящите избори, съобщи той във "Фейсбук". "За да си ефективен в политическите среди трябва да владееш лицемерието, да си нагъл и нахален, трябва да нямаш, а пази Боже, да си отстояваш принципите си, трябва да..

публикувано на 27.04.24 в 15:00