Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пожар в заведение евакуира десетки в "Тракия"

| обновено на 16.06.16 в 12:25
Снимка: Георги Корнейков, БНР

Пожар избухна около 11.30 часа в заведение на бул. „Съединение“ срещу поликлиниката в район „Тракия“ и наложи евакуацията на работещи и граждани от съседните офиси и магазини. 

На мястото първоначално  са изпратени четири екипа на пожарната, съобщи говорителят на пловдивската противопожарна служба Цвятко Дешев.  

Снимка

Огънят е овладян за минути. Няма пострадали, не са и големи нанесените щети в заведението. Според очевидци, най-вероятно, се е запалила скарата в кухнята на ресторанта. Огънят е задействал противопожарната аларма, а пушекът е проникнал през вентилационната система и в съседните офиси на мобилни оператори и банк. Половин час след инцидента хората все още стояха пред сградата и изчакваха да се проветрят помещенията.

В звуковия файл може да чуете разказа на очевидците за случилото се.

СнимкаОще от категорията

Само 1 нов случай на COVID 19 в Пловдив и областта днес

Само 1 нов случай на COVID 19 в Пловдив е потвърден днес. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването в късния следобед. Той е един от 12-те новорегистрирани пациенти с потвърдена проба за коронавирус, като 7 са в София, 3 в Стара Загора  и 1 в Кърджали. Лабораториите продължават да работят. Така общо от началото на кризата в Пловдив и областта..

публикувано на 07.04.20 в 19:07

Три пловдивски ДКЦ-та вече правят тестове за Covid-19

В три пловдивски ДКЦ-та – Второ, Пето и Седмо вече се правят тестове за Covid-19, съобщи кметът Здравко Димитров. Продължават и усилията на градския кризисен щаб за оборудването на двете общински болници Св. Мина и Св. Пантелеймон с медицинска апаратура и кадри.  Председателят му д-р Калин Калинов отправи апел към дарители да помогнат със..

обновено на 07.04.20 в 17:55

В ДКЦ "Изток" отваря кабинет за болни от COVID-19

13 лекари и 8 медицински сестри са включени в графика на филтърния кабинет за преглед на пациенти със съмнения за COVID-19, който вече работи в  пловдивския район "Източен" . Днес кабинетът ще работи до 17 часа, от утр е ще е изцяло денонощен .  Това съобщи  шефът на общинското здравеопазване д-р Калин Калинов .  Той уточни,..

обновено на 07.04.20 в 17:54

Бебе на годинка е в болница със съмнения за коронавирус

Бебе на една година е прието в болницата в Карлово със съмнение за КОВИД-19.  Резултатите от взетата му проба ще станат ясни утре. В момента детето е в добро състояние. Седем души, негови близки, от днес са под карантина.  Семейството се е завърнало наскоро от Австрия. В момента детското отделение на болницата е затворено за дезинфекция...

обновено на 07.04.20 в 17:53

Мандра в село Маноле замърси отново река Черна

Мандра в село Маноле замърси река Черна за пореден път, установи  Екоинспекцията в Пловдив. Проверката е по сигнал на гражданин, че мандрата зауства оцветени в бяло отпадъчни води в река Черна.  Екипи на РИОСВ съвместно с Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ (БДИБР) и Регионална лаборатория – Пловдив към Изпълнителната агенция по..

публикувано на 07.04.20 в 17:32