Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В "Срещи"-те на 18 юни

| обновено на 17.06.16 в 14:42

Кой е Алцек? Кои са Алцековите българи? И защо в едно малко италианско градче Челе ди Булгерия издигнаха паметник на хана. 

Един разговор  с проф. Дамян Попхристов за българския дух през вековете в Европа, може и да го наречете "урок по родолюбие ".

Слушайте и тази среща на Людмила Сугарева, както винаги, в събота от 9 до 10 часа!

Още от категорията

Стефано Поповски представя "Отразени фрагменти"

"Отразени фрагменти“ е заглавието на живописната изложба на Стефано Поповски. Тя ще бъде открита  в Арт галерия Пловдивски Културен институт. Авторът показва различни „отражения“ на света, в съответствие с представите си на творец, като изобразените градски пейзажи са от измислени градове. За да усетиш този свят обаче, трябва да излезеш от..

публикувано на 28.02.20 в 12:15

Българите с „Ден за прошки на орото“ на 1 март в Атина

На 1 март, в деня на Сирни Заговезни, българите в Гърция се събират в Атина на събора “Ден за прошки на Орото”. Събитието  се организира от Сдружение "Феникс" с идеята  да обедини в този  ден всички наши сънародници, които живеят и работят в Гърция.  За втора година на  атинския площад  Клатмонос в подножието на Акропола ще се извие голямо..

публикувано на 28.02.20 в 11:46

В Джумая джамия откриват етно библиотека

Библиотека с книги, дарени от всички общности в Пловдив, ще бъде открита днес в Джумая джамия. Специално за целта е отделено помещение до самия вход на джамията, което ще работи и като книжарница. Най-богатата колекция ще е от книги на турски автори. Издания на Главно мюфтийство на български език, списания на българо-турския литературен клуб, както..

публикувано на 27.02.20 в 10:39

"Истински истории за духове"

Две пловдивски читалища Народно читалище "Иван Вазов-1904г. " и "Назъм Хикмет - 1922г." представят книгата "Истински истории за духове"на писателя  Петър Стефанов, доктор на икономическите науки от Варна.  Това е четвъртата книга в областта на парапсихологията на доктор Стефанов. Макар и издадени в рамките само на две години книгите на..

обновено на 27.02.20 в 09:46

ВМРО бие тревога за Hills of Rock

 „Напът сме да изгубим един от знаковите за Пловдив фестивали „Хилс ъф рок“, алармират от ръководството на ВМРО в Пловдив. „От исканите от организаторите 450 хил. лв. Фондация „Пловдив 2019“ по програма „Наследство“ е отрязала тази сума със 100 хил. лева“ – сигнализира общинският съветник от ВМРО Стефан Послийски. „Въпреки че се дава..

публикувано на 26.02.20 в 12:13