Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Винаги участвам за победа, никога за 3-то и 4-то място!

В близките една – две седмици няма да има конкретни имена на кандидатите за президент и вицепрезидент на Реформаторския блок. В момента контактна група с представители на партиите в блока работи по очертаване профила на кандидатите

Това заяви съпредседателят на Парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски, който е зам.-председател на Движение България на гражданите. Що се отнася до още непостигнатото обединение около единна кандидатура, той подчерта, че в Реформаторския блок има енергия дори в тази вътрешна конкуренция. Като доказателство посочи последни социологически проучвания, които показват, че подкрепата за Блока не пада, дори расте. „Ние сме жива коалиция и постоянно сме в диалог“, каза десният депутат. И допълни: „Българското общество трябва да свикне с това ноу-хао, наречено Реформаторски блок!

Зеленогорски коментира, че за него лично и за ДБГ е важно обединението около единен кандидат на Блока, който да е силна личност и да не е партийно ангажиран – да няма позиции в партиите от блока. По думите му, приемлива е всяка номинация, която ще обедини Реформаторския блок.

Зам.-председателят на ДБГ каза, че участието му в президентските избори в никакъв случай не е водещо и на всяка цена. Той подчерта: „Никога не участвам за трето и четвърто място. Винаги участвам за победа!“ Така коментира номинирането му от ДБГ за кандидат за президент и евентуалното му издигане за единна кандидатура на реформаторите.

Припомняйки поуката „Историята ни учи, че не се учим от историята“, Найден Зеленогорски изрази съжаление, че е отхвърлено първоначалното предложение на ДБГ за единен кандидат-президент на мнозинството от ГЕРБ и РБ. 

Според него от ГЕРБ са прекалено уверени в успеха си, но има процеси, които не могат да бъдат предвидени. Като пример за това Зеленогорски посочи загубата на Петър Стоянов от Георги Първанов при съществуващата за Стоянов 70 % подкрепа в обществото. 

Зам.-председателят на ДБГ дойде в Пловдив за среща с местния актив на партията. 

По повод членската маса и симпатиите към партията на Меглена Кунева в Пловдив Савина Петкова, пловдивският лидер на ДБГ, посочи: "Превърнахме се в отбор. И вече сме екип.

Снимка







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Сопот

Търсят начини за справяне с водната криза в Сопот

Въпреки че в Сопот не е обявен воден режим, от дни в района има проблеми с водата. Причината е драстично намалялото ниво на основния водоизточник, който се намира над село Христо Даново. Общинската администрация в Сопот спешно търси решение на проблема с водоснабдяването в града. През последните дни са направени огледи на..

публикувано на 19.08.24 в 12:03

5000 са подадените заявления за помощите за ученици

Какви са новите изменения в получаването на семейните помощи за ученици, за най-малките от 1 до 4 клас и тези, които постъпват в 8 клас, за промените разговаряме с Десислава Йорданова , началник отдел "Социална закрила" в регионалната дирекция на Социално подпомагане-Пловдив. Родителите на ученици от първи до четвърти клас и на гимназистите от 8..

публикувано на 19.08.24 в 10:23

Димитър Ганев описва в книга "Българската политическа почва"

Социологът Димитър Ганев има нова книга, която от този месец е на книжния пазар. Той изследва националната политическа култура в монографията "Българската политическа почва". Това е едно издание на "Сиела", което щрихова основните моменти от българската „съдба“ и ги обяснява в контекста им на локална проекция на глобални тенденции в културно и..

публикувано на 19.08.24 в 09:52

Откриха над 500 старинни монети при разкопки в Пловдив

Повече от 500 монети от различни епохи и  златна заготовка за изработка на ювелирни изделия, откриха археолози от Регионален археологически музей в Пловдив. Находките бяха открити при спасителни разкопки в подножието на Стария град.  Проучваният обект е в историческа зона "Филипопол - Тримонциум - Пловдив", която представлява групов паметник..

обновено на 17.08.24 в 12:19

В село Кръстатица вече има параклис "Успение Богородично"

В родопското село Кръстатица на 17 август, събота,  ще бъде осветен новопостроеният параклис "Успение Богородично". Той е издигнат по инициатива на местни жители и със средства от дарители. Досега в Кръстатица, която се намира на 40 км. от град Смолян и курорта "Пампорово", а и на 5 км. от балнеоложкия център село Баните, не е имало църква или..

обновено на 17.08.24 в 08:31