Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските съветници на "Родопи" избират свой председател

Втори опит да изберат председател на ОбС ще направят днес общинските съветници на община „Родопи“. 

Решението бе взето на председателски съвет миналата седмица и бе отложено миналия четвъртък (16 юни) за специална извънредна сесия днес.

Близо месец вече съветниците не могат да решат кой да оглави местния парламент, след като на 31 май изненадващо бе свален от поста Павел Гимишев от ДБГ.

До избора на нов председател заседанията на ОбС се ръководят на ротационен принцип от заместник-председателите на съвета. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Карлово набелязаха мерки срещу престъпността

Мерки за предотвратяване на престъпленията обсъдиха в Карлово директорът на пловдивската полиция ст. Комисар Георги Чергов и кмета на общината Емил Кабаиванов. Сред една от тези теми бе и видеонаблюдението в града, за чието подобряване и разширяване на обхвата му кметът д-р Кабаиванов изрази готовност. Според краткия доклад на..

публикувано на 24.04.24 в 19:52

Гневни брестовичани блокираха Околовръстното на Пловдив

Жителите на Брестовица блокираха за по-малко от час, по време на най-натворения трафик връзката между Пещерско шосе и околовръстния път на Пловдив. Хората протестират заради мръсната вода в селото, но проблемът остава нерешен от четири години. Още преди 17 часа две групи протестиращи тръгнаха от двете посоки на надлеза при детелината на..

публикувано на 24.04.24 в 17:09

Почистиха незаконно сметище край Йоаким Груево

85 тона отпадъци са почистени от нерегламентирано сметище при с. Йоаким Груево. Силно замърсеният терен е край река Въча, а струпаните там отпадъци са извозени до депото в Цалапица, съобщават от РИОСВ – Пловдив. Незаконното сметище е почистено след предписание от екоинспекцията до кмета на община Стамболийски. При планов обход в землището на..

публикувано на 24.04.24 в 14:32

Лидерите на ПП ще се срещнат с хората в Пазарджик

„Промяната последните 10 месеца - какво успяхме и къде сбъркахме? Какво ни очаква?" е темата на дискусията с Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и Андрей Цеков. Бившият регионален министър ще представи  инвестициите в пътната инфраструктура и общински проекти за 10-те месеца на кабинета „Денков“, със специален фокус за района на..

публикувано на 24.04.24 в 13:58

Пеещите фонтани отново радват пловдивчани

Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина отново радват пловдивчани и гостите на града. Топлото време тази пролет позволи по-ранното пускане на емблематичните фонтани в работен режим. Музикално-светлинното шоу започва всяка вечер в 21:30 часа от вторник до неделя включително, като единственият почивен ден е понеделник. Поетапно се пускат и..

публикувано на 24.04.24 в 13:54