Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Не трябваше нашата църква да бойкотира събора в Крит

Снимка: БГНЕС

Защо Българската православна църква избра да не се включи във Всеправославния събор, който се провежда на остров Крит?

В събора участват 10 православни църкви, сред които Гърция, Сърбия, Румъния и др. - коментар на д-р Момчил Методиев, главен редактор на сп. "Християнство и култура".

Д-р Методиев посочи, че аргументите за неучастието на БПЦ не са достатъчно убедителни.  Той каза, че същинската причина според него е, че нашата църква се опасява от икуменическия дух на събора.

Още от категорията

В разпределянето на ваксините ред и организация няма

Имам нула флакони ваксина против Ковид- 19. Последният отговор от РЗИ, който получихме в петък е, че и за тази седмица няма да има доставка. Не се и надямаве при количеството, което пристигна за Пловдив да получим, затова и не предвиждам ваксинация на моите пациенти, каза в предаването "Точно днес" д-р Александър Калайджиев - общопрактикуващ лекар от..

публикувано на 01.03.21 в 11:52

+ Николай: със страх и паника не се лекува никоя болест

"В дните на изпитания, злощастия и пандемия, не се страхувайте, със страх и паника не се лекува никоя болест"! С тези думи се обърна Пловдивският митрополит Николай в неделната си проповед в катедралния храм "Св.Висарион Смоленски" в Смолян.  "Вече чуваме и от специалистите по коронавирус, че пораженията върху душата на човека в световен мащаб са..

публикувано на 28.02.21 в 15:00

"Добро утро, ден!" с Валери Кьорлински

Актьорът Валери Кьорлински – от Хисар и плувния басейн, като олимрпийска надежда, до сцената, където първо спи между кулисите като сценичен работник, после след ВИТИЗ  и трупите на  няколко театъра в страната, към  САЩ, закъдето тръгва като артист и остава шест години като шофьор на камион, до Пловдив и екипа на Драматичния театър и на фондация..

обновено на 27.02.21 в 08:22

След две години Брестовица ще пие чиста вода

Днес е началото на процеса по оздравителните мерки за решаване на проблема с питейната вода в Брестовица. Първостепенна мярка са новите дублиращи сондажи, чието изграждане започна.  От тях селото ще черпи вода, а съществуващите кладенци ще се тампонират и ще бъдат изолирани.  Това съобщи пред Радио Пловдив главният инженер на "ВиК"-Пловдив..

публикувано на 26.02.21 в 16:14

Хиляди младежи без работа в Пловдив и областта

"По експертна оценка на агенцията по заетостта, засегнатите младежи, загубили работните си места заради ковидкризата, са около 26000. Това са 35% от всички потърсили услугите на агенцията" заяви преди Радио Пловдив н ачалникът на отдел „Услуги по заетостта“ към Регионалната служба по заетостта-Пловдив Николай Димитров. Младежите, които са се..

обновено на 26.02.21 в 15:38