Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

9- годишният Станимир ще бъде изпратен в приемно семейство

| обновено на 23.06.16 в 15:57

Момчето е открито в землището на село Богдан живо и здраво, съобщи кметът Христо Иванов. Детето е в добро общо състояние, но е настанено за наблюдение в болницата в Карлово за поне 24 часа заради дългия му престой на открито и липсата на вода и храна.


Станимир е открит около 21,50 часа тази нощ във вилна зона между карловските села Богдан и Столетово.  От Агенцията за социално подпомагане съобщиха, че след изписването му от болница, детето ще бъде настанено в приемно семейство. 


Приемното семейство, което ще се грижи за Станимир, е с опит в отглеждането на деца, в него са настанявани три деца преди това.

Случаят ще продължи да бъде следен от отдел "Закрила на детето" в Карлово. Преценена е и необходимост от свикване на Координационен механизъм за деца, жертви на насилие или в риск от насилие, с представители на Районна прокуратура - Карлово и Дневен център за деца с увреждания. 

Пред медии Станимир разказа, че е избягал от страх, че ще бъде наказан от баща си, заради изгубена тояга. Детето твърди, че често е малтретирано от родителя си.

Малкият Станимир Мичков изчезна в планината и беше в неизвестност почти две денонощия. Сигналът за нещастието бе подаден от неговата майка в понеделник предиобед, докато двамата заедно са били на паша с животните в горите над селото. 

Над 50 души участваха в издирването на детето - основно доброволци и полицаи от районното управление в Карлово, както и от други съседни полицейски структури, припомни кметът на село Богдан Христо Иванов. 

Снимка


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Следят с дронове пожарите в Средна гора, усложнена обстановка до Иван Вазово

Трети ден продължават пожарите в общините Хисаря и Калояново.  Целият терен на пожара  обхваща над 15 хиляди декара гора и равнинни площи и се наблюдава с дронове. На място днес пристигна началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който дойде, за да се увери, че ситуацията е под контрол и да съдейства, ако е необходимо, с допълнителни сили и..

публикувано на 14.07.24 в 16:27

Жители на село Брезе протестираха в Девин

Жители на родопското село Брезе протестираха в Девин с искане за подмяна на водопроводната мрежа и ремонт на пътища. Протестиращите се събраха на входа на Девин и в шествие  преминаха близо два километра до сградата на Общината. Издигнаха знамена и плакати с надписи:  "Брезе ще го има" и "Искаме  водопровод и канализация пътищата"...

публикувано на 14.07.24 в 15:24

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря.  Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора Екипи на пожарната , горското стопанство, доброволци и военни с техника продължават работа в засегантия от огъня периметър,  съобщи за Радио Пловдив   областният управител на Пловдив  и председател на оперативния щаб за..

обновено на 14.07.24 в 12:27

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при..

обновено на 14.07.24 в 12:27

100 колоездачи се включват във велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и..

обновено на 14.07.24 в 09:28