Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Повече консолидация в център - дясно искат земеделците

Аз искам да вярвам, че бъдещият президент на България няма да е нито от БСП, нито от АБВ. Ние няма да застанем зад такъв кандидат, а ще подкрепим човек,  който ще излезе от демократичните среди и е показал, че е истински демократ.Това заяви в Пловдив почетният председател на ПП „Обединени земеделци“ Анастасия Мозер. Тя уточни, че очакват тази есен името на кандидата на ГЕРБ и тогава ще вземат решение дали да подкрепят кандидата, или кандидатката на партията.

Анастасия Мозер изрази съжаление, че кандидатите се обявяват доста късно, което не е демократична процедура. Тя подчерта, че одобрява работата на Росен Плевнелиев като президент и негова ясна позиция е много важна, защото повечето политици са популисти.

При реформаторите положението не е добро, те са малко „орел, рак и щука“, и още не могат да се съгласят на определена кандидатура, смята Мозер и подчерта, че очаква повече консолидация и диалог в център дясното.

В момента нито ГЕРБ, нито РБ са диалогични с нашата партия, обяви земеделският лидер и открои, че намира в това малка доза дефект на демокрацията у нас.

Петя Ставрева, председател на ПП "Обединени земеделци" каза, че те настояват за промени в Изборния кодекс и подкрепят ветото на президента Росен Плевнелиев. Задължителното гласуване може да се въведе само след референдум, смятат земеделците на Мозер, както и че е важно да се въведе електронното гласуване с реален вот, а не експериментално.

По повод на британския референдум Анастасия Мозер смята, че Англия ще гласува за своя интерес, а не за приказките на някои антиевропейски настроени хора там.

Тя подчерта, че трябва да се търси сътрудничество за общата цел на ЕС, а също и за това Европа да остане истински демократична.

Снимка


Още от категорията

Заредени сме с ракети, на прицел са градоносните облаци

"Никога като тази година не сме били така добре осигурени от гледна точка на ракети. Тази година получихме най - много ракети откогато и да било . И всички ракетни площадки са заредени с максимума , който се полага по изискванията на служба КОС, от 30 противоградови ракет и. И отделно имаме един много сериозен резерв , много сериозен...

публикувано на 27.05.20 в 17:01

Спасителният план за Европа е рисков, но единствено възможен

Юлиана Николова от сайта "Портал Европа" коментира възможностите за постигане на съгласие за спасителния финансов план за ЕС за бюджета и последиците от коронавируса, със създаването на спасителен фонд на базата на направеното днес предложение от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пред Европейския парламент...

публикувано на 27.05.20 в 16:24
Веселин Илиев

Средствата от ЕС има смисъл да се отпуснат сега

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще представи пред Европейския парламент новото предложение на комисията за бюджета на ЕС за следващите 7 години, както и плана за възстановяване от пандемията с коронавируса. За очаквания модел на разпределяне на спасителните финансови средства и за пробойните в конструкцията на..

публикувано на 27.05.20 в 14:41

Посттравматичният синдром води до погрешни стратегии

Поддържам един консултатитивен телефон и сега, когато вече виждаме светлина в тунела, хората, които се обаждат с проблеми, стават все повече. Това е очаквано и е т.н „постстресов синдром“, заяви психологът Иван Игов.  Той подчерта, че пандемията е предизвикала силен стрес, тъй като хората са изгубили възможността сами да контролират..

публикувано на 27.05.20 в 11:16

Туристическият продукт има нужда от обновяване

Туристите, на които ще разчита българското Черноморие тази година, няма да са  български и българските туристи няма да могат да покрият капацитета  на базите.  Но по отношение на селата и планините – алтернативният туризъм, като сегмент от предлагането, го очаква добър сезон. Това прогнозира Любомир Попйорданов – член на УС на Българската..

публикувано на 27.05.20 в 10:35