Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Повече консолидация в център - дясно искат земеделците

Аз искам да вярвам, че бъдещият президент на България няма да е нито от БСП, нито от АБВ. Ние няма да застанем зад такъв кандидат, а ще подкрепим човек,  който ще излезе от демократичните среди и е показал, че е истински демократ.Това заяви в Пловдив почетният председател на ПП „Обединени земеделци“ Анастасия Мозер. Тя уточни, че очакват тази есен името на кандидата на ГЕРБ и тогава ще вземат решение дали да подкрепят кандидата, или кандидатката на партията.

Анастасия Мозер изрази съжаление, че кандидатите се обявяват доста късно, което не е демократична процедура. Тя подчерта, че одобрява работата на Росен Плевнелиев като президент и негова ясна позиция е много важна, защото повечето политици са популисти.

При реформаторите положението не е добро, те са малко „орел, рак и щука“, и още не могат да се съгласят на определена кандидатура, смята Мозер и подчерта, че очаква повече консолидация и диалог в център дясното.

В момента нито ГЕРБ, нито РБ са диалогични с нашата партия, обяви земеделският лидер и открои, че намира в това малка доза дефект на демокрацията у нас.

Петя Ставрева, председател на ПП "Обединени земеделци" каза, че те настояват за промени в Изборния кодекс и подкрепят ветото на президента Росен Плевнелиев. Задължителното гласуване може да се въведе само след референдум, смятат земеделците на Мозер, както и че е важно да се въведе електронното гласуване с реален вот, а не експериментално.

По повод на британския референдум Анастасия Мозер смята, че Англия ще гласува за своя интерес, а не за приказките на някои антиевропейски настроени хора там.

Тя подчерта, че трябва да се търси сътрудничество за общата цел на ЕС, а също и за това Европа да остане истински демократична.

Снимка


Още от категорията

Ако "Родопи" и "Марица" са част от Пловдив, винетки няма да има

Община Пловдив не е страна в спора за винетките, защото градът е от табела до табела, коментира пред Радио Пловдив кметът Здравко Димитров .  Общините до Пловдив, за да дойдат в града, преминават републикански пътища. Адресатът на тяхното искане е Областното пътно управление, освен това стана ясно, че винетките за Ягодово и Катуница няма да..

обновено на 22.02.20 в 06:53

12 милиона младежи в Европа ще трупат знания и опит по "Еразъм+"

Българският еврокомисар по иновации, научни изследвания, цифровизация и образоване Мария Габриел посети Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив. С учениците тя дискутира  възможностите, които дава програмата "Еразъм +" и начините за включване в нея. По време на срещата възпитаниците на училището представиха свои..

обновено на 22.02.20 в 06:53
Отличничката на випуск 2019 Анастасия Стефанова, отдясно с бакалавърска шапка

86 сестри и акушерки се дипломираха в МУ - Пловдив

Тържествената промоция на завършилите студентите от три специалности - медицински сестри, акушерки и здравни грижи на Медицинския университет - Пловдив се проведе днес. На церемонията присъства ректорът проф.д-р Мариана Мурджева. Деканът на факултета по обществено здраве проф. д-р Мария Семерджиева каза, че това са специалности, които са..

обновено на 22.02.20 в 06:52

Скандалът, свързващ Борисов с пране на пари, е европейски

Днес в Народното събрание квестори се намесиха, за да предотвратят напрежение между депутати. БСП поиска оставката на премиера и правителството, заради манипулация на данни за икономическия ръст на икономиката. От Испания научихме, че премиерът Борисов пере пари.  Скандалите следват един след  друг, а политологът проф. Евгений Дайнов коментира:..

публикувано на 21.02.20 в 17:14

Президентът мобилизира ГЕРБ и не налива вода на БСП

Ясна политическа битка “на кръв“, която подготвя битката на предстоящите догодина избори – такава е характеристиката на сблъсъка президент- премиер според социолога Мира Радева. Прекият избор на Румен Радев му дава невероятна сила и авторитет и посланието, което излъчва от изявлението за свалянето на доверието към кабинета показва..

публикувано на 21.02.20 в 10:48