Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече консолидация в център - дясно искат земеделците

Аз искам да вярвам, че бъдещият президент на България няма да е нито от БСП, нито от АБВ. Ние няма да застанем зад такъв кандидат, а ще подкрепим човек,  който ще излезе от демократичните среди и е показал, че е истински демократ.Това заяви в Пловдив почетният председател на ПП „Обединени земеделци“ Анастасия Мозер. Тя уточни, че очакват тази есен името на кандидата на ГЕРБ и тогава ще вземат решение дали да подкрепят кандидата, или кандидатката на партията.

Анастасия Мозер изрази съжаление, че кандидатите се обявяват доста късно, което не е демократична процедура. Тя подчерта, че одобрява работата на Росен Плевнелиев като президент и негова ясна позиция е много важна, защото повечето политици са популисти.

При реформаторите положението не е добро, те са малко „орел, рак и щука“, и още не могат да се съгласят на определена кандидатура, смята Мозер и подчерта, че очаква повече консолидация и диалог в център дясното.

В момента нито ГЕРБ, нито РБ са диалогични с нашата партия, обяви земеделският лидер и открои, че намира в това малка доза дефект на демокрацията у нас.

Петя Ставрева, председател на ПП "Обединени земеделци" каза, че те настояват за промени в Изборния кодекс и подкрепят ветото на президента Росен Плевнелиев. Задължителното гласуване може да се въведе само след референдум, смятат земеделците на Мозер, както и че е важно да се въведе електронното гласуване с реален вот, а не експериментално.

По повод на британския референдум Анастасия Мозер смята, че Англия ще гласува за своя интерес, а не за приказките на някои антиевропейски настроени хора там.

Тя подчерта, че трябва да се търси сътрудничество за общата цел на ЕС, а също и за това Европа да остане истински демократична.

Снимка




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Александър Маринов

Всички партии са наясно, че скоро идват нови избори

Политическата ситуация у нас анализираме в програма "Точно днес" с проф. Александър Маринов , политолог. Той смята, че днес политиците ни не разбират ясно своите собствени проблеми, с което усложняват живота на всички хора.  "Политиката трябва да се променя, независими от желанието ни. Не бива да бъркаме разумното и смело движение напред, с някакви..

публикувано на 17.07.24 в 10:02

В жегата да се хидратираме добре и да се храним правилно

В периода на интензивните горещини е най-важно да се хидратираме добре и  да се храним правилно , за да подпомогнем терморегулаторните механизми на организма и да си спестим здравословните проблеми.  Това обясни в програма „Точно днес“ д-р Станимира Станчева, началник на отделението по ендокринология в УМБАЛ „Пловдив“. Тя коментира как жегата..

публикувано на 16.07.24 в 15:29

Десните у нас са с фабричен дефект, добри са само в опозиция

"В член 99 на Конституцията ни не е записана мярка, която да предвижда отлагане от страна на президента на възлагането на втория мандат с три месеца, за да може да се събере по някакъв начин от тези, на които ще се даде мандатът, някакво мнозинство, за да го подкрепи. Конституцията по този въпрос е съвсем ясна, а ПП-ДБ не са готови да управляват"...

публикувано на 16.07.24 в 10:37

Радостин Чолаков ще учи с пълна стипендия в Станфорд

През годините сме разказвали нееднократно за Радостин Чолаков от Барутин, който спечели награди за отличните му софтуерни проекти, в международни състезания е сред първите STEM изследователи, има отличие и от световен конкурс за млади учени. Тази година той завърши Образцова Математическата гимназия "Академик Кирил Попов" в Пловдив с..

публикувано на 16.07.24 в 07:45

Ден на отворените врати за децата на КЦМ

За втора поредна година Холдинг КЦМ 2000 организира Ден на отворените врати за децата на голямата фамилия. По думите на пиара Веселина Балтова, изборът на дата не е случаен. Точно преди десет години на днешния 15 юли 2014г. в Новия оловен завод на КЦМ е получен първият разтопен метал. Това е и кулминацията на уникалния проект за Технологично..

публикувано на 15.07.24 в 17:18