Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече консолидация в център - дясно искат земеделците

Аз искам да вярвам, че бъдещият президент на България няма да е нито от БСП, нито от АБВ. Ние няма да застанем зад такъв кандидат, а ще подкрепим човек,  който ще излезе от демократичните среди и е показал, че е истински демократ.Това заяви в Пловдив почетният председател на ПП „Обединени земеделци“ Анастасия Мозер. Тя уточни, че очакват тази есен името на кандидата на ГЕРБ и тогава ще вземат решение дали да подкрепят кандидата, или кандидатката на партията.

Анастасия Мозер изрази съжаление, че кандидатите се обявяват доста късно, което не е демократична процедура. Тя подчерта, че одобрява работата на Росен Плевнелиев като президент и негова ясна позиция е много важна, защото повечето политици са популисти.

При реформаторите положението не е добро, те са малко „орел, рак и щука“, и още не могат да се съгласят на определена кандидатура, смята Мозер и подчерта, че очаква повече консолидация и диалог в център дясното.

В момента нито ГЕРБ, нито РБ са диалогични с нашата партия, обяви земеделският лидер и открои, че намира в това малка доза дефект на демокрацията у нас.

Петя Ставрева, председател на ПП "Обединени земеделци" каза, че те настояват за промени в Изборния кодекс и подкрепят ветото на президента Росен Плевнелиев. Задължителното гласуване може да се въведе само след референдум, смятат земеделците на Мозер, както и че е важно да се въведе електронното гласуване с реален вот, а не експериментално.

По повод на британския референдум Анастасия Мозер смята, че Англия ще гласува за своя интерес, а не за приказките на някои антиевропейски настроени хора там.

Тя подчерта, че трябва да се търси сътрудничество за общата цел на ЕС, а също и за това Европа да остане истински демократична.

Снимка




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ден на отворените врати в Арменското училище

Основно училище „Виктория и Крикор Тютюнджян” се намира в сърцето на Стария Пловдив сред китната зеленина на хълма Небет тепе. Арменското училище както обичат да го наричат пловдивчани  има 190-годишна традиция на добро образование и възпитание, в него се обучават деца от 1-ви до 7-ми клас както с арменски, така и с български произход. През настоящата..

публикувано на 25.04.24 в 17:30
Надя Василева, председател на БКЗ

Най-много служители в Пловдив се търсят в IT сектора

Работодателите в Пловдив прогнозират, че компаниите в региона, които ще назначават хора в следващите шест месеца, са с 11% повече от тези, които възнамеряват да съкращават работници. Това коментира в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив председателят на Българската конфедерация по заетостта (БКЗ) Надя Василева. Конфедерацията е публикувала..

публикувано на 25.04.24 в 16:33
Мира Радева

Опозицията доказа сила със свалянето на Росен Желязков

Свалянето на Росен Желязков от председателското място в НС от практическа гледна точка няма никаква стойност, тъй като депутатите излизат във ваканция до предсрочните избори. Смисълът беше да се докаже силата на парламентарната опозиция. Това коментира социологът доц. Мира Радева. Тя добави, че според нея партиите, които се обединиха..

публикувано на 25.04.24 в 15:55

Изборите ще бъдат решени от твърдите ядра

"Поисканата оставка на председателя на НС Росен Желязков е в резултат на негодувание от неговата работа - през последните седмици дневния ред за работата на Парламента беше доста "гъвкав", в последния момент се вкарваха точки, свикваха се заседания, включително и за същия ден. Това ядоса  всички останали политически сили, защото въпреки че..

публикувано на 25.04.24 в 10:29

200 специалисти идват в Пловдив за Академия Офталмология

Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти.  Да открият форума са поканени министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева, председателят на Комисията по..

обновено на 25.04.24 в 09:35